Τα αποτελέσματα της Διεθνούς Συνάντησης πλοιοκτητών, ναυπηγών και νηογνωμόνων

Τα αποτελέσματα της Διεθνούς Συνάντησης πλοιοκτητών, ναυπηγών και νηογνωμόνων

455
Τα αποτελέσματα της Διεθνούς Συνάντησης πλοιοκτητών, ναυπηγών και νηογνωμόνων

Η ετήσια τριμερής συνάντηση μεταξύ πλοιοκτητών, ναυπηγών και νηογνωμόνων πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ της Κορέας, στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2015. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν πάνω από 100 υψηλόβαθμα στελέχη της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των προέδρων και στελεχών του Round Table Associations (BIMCO , ICS, Intercargo και INTERTANKO).
Η συνάντηση διοργανώθηκε φέτος από την INTERTANKO με την υποστήριξη ναυτιλιακών φορέων και ενώσεων της κορεατικής δημοκρατίας.
Οι παραβρισκόμενοι συμφώνησαν ότι, με τις συνεχιζόμενες δύσκολες συνθήκες στην αγορά, η εστίαση όλων των παραγόντων θα έπρεπε πλέον να είναι να αφορά σε ένα πλαίσιο υψηλών αξιών (ποιότητα και όχι ποσότητα) και στη διαρκή βελτίωση της ναυπηγικής επιστήμης και των προτύπων της επιθεώρησης. Η γραφειοκρατία και η δημιουργία σύνθετων ρυθμιστικών καθεστώτων και αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων ενδέχεται να εισάγουν νέους τεχνικούς κινδύνους που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν.
Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες μεταξύ άλλων:
Εξέφρασαν την ανησυχία με την πιθανότητα ότι η Ballast Water Management Convention θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ πολύ σύντομα. Σήμερα, περισσότερα από 11 χρόνια μετά την έγκριση του κειμένου της Συνθήκης, εξακολουθεί να υπάρχει ελάχιστη εμπιστοσύνη στην ικανότητα του εξοπλισμού ώστε να λειτουργήσει ικανοποιητικά κάτω από πραγματικές συνθήκες . Οι παρούσες εξελίξεις στις ΗΠΑ αφήνουν τους ιδιοκτήτες και τα ναυπηγεία να μην μπορούν να κάνουν μακροπρόθεσμες επενδύσεις και προγραμματισμούς.
Εξέφρασαν την ισχυρή υποστήριξη για διακλαδικές συνεργασίας στη βιομηχανία με σκοπό την ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών και συνθηκών αυτορρύθμισης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την ασφάλεια
Συμφώνησαν στην ανάγκη για στήριξη της καλύτερης και αποδοτικότερης χρήσης των υπαρχόντων δεδομένων, στοιχείων και πληροφοριών της βιομηχανίας για τη βελτίωση των επιδόσεων και της ασφάλειας των πλοίων
Εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την περιβαλλοντική νομοθεσία (ειδικά ως προς τη MARPOL VI) η οποία προκαλεί προβλήματα με την αξιοπιστία και την απόδοση στην πρόωση και κατά τη διάρκεια των ελιγμών των πλοίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.