Σε μαζική φυγή οι μεγάλες τράπεζες από το City του Λονδίνου

Σε μαζική φυγή οι μεγάλες τράπεζες από το City του Λονδίνου

607
Σε μαζική φυγή οι μεγάλες τράπεζες από το City του Λονδίνου

Οι διεθνείς και βρετανικές τράπεζες εγκαταλείπουν τα πολυώροφα κτίρια της διοίκησής τους στο City του Λονδίνου, και στρέφονται στην απόκτηση ή ενοικίαση εκτάσεων στη βρετανική επαρχία προκειμένου να συρρικνώσουν άμεσα τα κόστη τους, σύμφωνα με έκθεση της βρετανικής Banking Association (BBA).
Η ανάγκη για να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα είναι πλέον απόλυτη αφού τα έσοδα είναι περιορισμένα και το μέλλον δυσοίωνο.
Η πανίσχυρη Barclays, το πρώτο τρίμηνο κατέγραψε προ φόρων κέρδη μειωμένα κατά 5% ενώ η. HSBC σημειώθηκε μικρή αύξηση 2% για την ίδια περίοδο, αλλά η τράπεζα ανακοίνωσε περικοπές προσωπικού που έφτασαν τα 50.000 στελέχη. Η πολυπαθούσα Royal Bank of Scotland ανακοίνωσε ζημίες ύψους £ 446.000.000 (668.000.000 $) για το πρώτο τρίμηνο του 2015 και το μέλλον της πλέον είναι εξαιρετικά αβέβαιο.
Η έκθεση παρουσιάζει το ανησυχητικό στοιχείο που αφορά στην περικοπή των θέσεων εργασίας στον κλάδο ο οποίος μειώθηκε κατά περίπου 2.400, ή 0,5% το 2014. Γενικότερα από το 2011, ο αριθμός των τραπεζικών θέσεων εργασίας έχει μειωθεί κατά 3%.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Transparency International η αγορά ακινήτων στο Λονδίνο αποτελεί το απόλυτο και ασφαλές καταφύγιο του διεθνούς ξεπλύματος χρήματος, Η πολυνομία και η γραφειοκρατία των Βρετανών οδηγεί τις αρμόδιες διωκτικές αρχές να μην μπορούν να ελέγξουν ή να περιορίσουν το ανησυχητικό φαινόμενο που εκτοξεύει τις τιμές των ακινήτων σε όλη την περιοχή του Λονδίνου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.