46 πλοία διαθέτει ο εμπορικός στόλος της Ελβετίας

46 πλοία διαθέτει ο εμπορικός στόλος της Ελβετίας

887
46 πλοία διαθέτει ο εμπορικός στόλος της Ελβετίας

Ο εμπορικός στόλος της Ελβετίας αποτελείται από 46 πλοία που ανήκουν και λειτουργούν από έξι εταιρείες. Το γραφείο Ναυσιπλοΐας της Ελβετίας (Schweizerische Seeschifffahrtsamt), που έχει έδρα την Βασιλεία και εποπτεύεται από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, μεριμνά για την τήρηση όλων των σχετικών νομικών συνθηκών, εποπτεύει τη διαχείριση του ποντοπόρου εμπορικού στόλου και εκπροσωπεί την Ελβετία στους διεθνείς οργανισμούς.
Πέραν του εμπορικού στόλου, το γραφείο Ναυσιπλοΐας της Ελβετίας διαθέτει ένα ακόμα τμήμα που αφορά σε θαλάσσια σκάφη αναψυχής αλλά και σε μικρά σκάφη που πλέουν σε ξένα ποτάμια και παράκτιες περιοχές. Τέλος, το γραφείο Ναυσιπλοΐας της Ελβετίας έχει την ευθύνη της γραμματείας της ελβετικής αντιπροσωπείας στην Κεντρική Επιτροπή για τη Ναυσιπλοΐα στο Ρήνο (ZKR).
Σε ό,τι αφορά τον ποντοπόρο εμπορικό στόλο της Ελβετίας, αυτός με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία του Ιουνίου 2015 αποτελείται από 46 πλοία με συνολική χωρητικότητα 1.000.000 τόνων (dwt), που αντιστοιχούν στο ένα τοις χιλίοις της παγκόσμιας χωρητικότητας.
Ο στόλος της Ελβεταίας επιχειρεί σε όλο τον κόσμο και αποτελείται από φορτηγά πλοία χύδην φορτίων, πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, φορτηγά πλοία πολλαπλών χρήσεων, καθώς και δεξαμενόπλοια για μεταφορά ασφάλτου και άλλων προϊόντων.
Ο ελβετικός στόλος λειτουργεί από έξι ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες οφείλουν να έχουν την έδρα τους στην Ελβετία. Οι πλοίαρχοι πρέπει να υποβάλλουν περιοδικές εκθέσεις στους εκπροσώπους της ελβετικής κυβέρνησης στο εξωτερικό (πρεσβείες, προξενεία), και είναι υπεύθυνοι για την πρόσληψη και απόλυση των πληρωμάτων τους. Οι εφοπλιστές, από την πλευρά τους, πρέπει να παρέχουν εβδομαδιαίες ενημερώσεις σχετικά με την τρέχουσα θέση των ποντοπόρων σκαφών τους, που πλέουν υπό ελβετική σημαία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.