Η Ινδία εκσυγχρονίζει τον ναυτιλιακό της κλάδο

Η Ινδία εκσυγχρονίζει τον ναυτιλιακό της κλάδο

110
Η Ινδία εκσυγχρονίζει τον ναυτιλιακό της κλάδο

Παρά την ύπαρξη ακτογραμμής έκτασης 4.300 μιλίων, ο τομέας της ακτοπλοΐας της Ινδίας δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί. Η Ινδία επενδύει πλέον στον εκσυγχρονισμό των μεγάλων της λιμανιών και το υπουργείο Ναυτιλίας παρουσίασε ένα πενταετές πρόγραμμα αξίας 10,7 δις δολαρίων, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου εθνικού σχεδίου ανάπτυξης με την ονομασία Sagar Mala.
Το πρόγραμμα στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των λιμανιών έτσι ώστε να ενισχυθεί η συνδεσιμότητα που θα επιτρέψει με τη σειρά της την ανάπτυξη τόσο της βιομηχανίας όσο και των ακτών της χώρας.
Τα λιμάνια της Ινδίας με δυσκολία προσπαθούσαν να αυξήσουν την εμπορική τους δραστηριότητα εξαιτίας της έλλειψης λιμενικών υποδομών και τερματικών σταθμών, με αποτέλεσμα μεγάλες αναμονές στις εισόδους τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος χρόνος αναμονής για τα σκάφη που φτάνουν σε ινδικά λιμάνια μπορεί να φτάσει μέχρι και τις τέσσερεις ημέρες σε σχέση με τις τέσσερεις ώρες που χρειάζονται στη Σιγκαπούρη ή σε άλλους σύγχρονους διεθνείς λιμένες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.