BP: Η μεγαλύτερη αποζημίωση στην αμερικανική ιστορία

BP: Η μεγαλύτερη αποζημίωση στην αμερικανική ιστορία

408
BP: Η μεγαλύτερη αποζημίωση στην αμερικανική ιστορία

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και η BP συμφώνησαν σε συμβιβασμό που αγγίζει τα 20δις 800.000.000 εκ. αμερικανικά δολάρια.
Το ποσόν αφορά τις μηνύσεις και τις αστικές αποζημιώσεις που απορρέουν από τις δικαστικές διαμάχες μετά την πετρελαιοκηλίδα του Κόλπου του Μεξικού το 2010.
Η Γενική Εισαγγελέας Loretta Lynch δήλωσε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, ότι: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έχουμε εξασφαλίσει μια ιστορική συμφωνία που αφορά εκκρεμείς απαιτήσεις μας από την BP συνολικού ύψους άνω των 20 δις $ – καθιστώντας την τη μεγαλύτερη αποζημίωση από ένα και μόνο νομικό πρόσωπο στην αμερικανική ιστορία».
Η συμφωνία περιλαμβάνει 4,9 δισεκατομμύρια $ που η BP καταβάλει σε πέντε κράτη του Κόλπου και έως 1 δισεκατομμύριο $ στις τοπικές κυβερνήσεις.
«Αφού εγκριθεί από το δικαστήριο, η συμφωνία αυτή θα ξεκινήσει ως μια από τις μεγαλύτερες προσπάθειες αποκατάστασης του περιβάλλοντος που ο κόσμος έχει δει μέχρι σήμερα», δήλωσε η κ. Lynch.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.