Συμβουλές για την χρήση ενόπλων φρουρών επί του πλοίου

Συμβουλές για την χρήση ενόπλων φρουρών επί του πλοίου

707
Συμβουλές για την χρήση ενόπλων φρουρών επί του πλοίου

Σύμφωνα με το Shipowners P&I Club, τους τελευταίους μήνες έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στην πειρατεία σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Ειδικότερα, νέα περιστατικά που αφορούν κλοπές φορτίου και ομηρία πληρωμάτων έχουν αναφερθεί στα Στενά της Μαλάκα, στη Δυτική Αφρική και στον Περσικό κόλπο, επισύροντας μια σημαντική αύξηση στην χρήση ενόπλων φρουρών ασφαλείας πάνω στο πλοίο.

Στο πλαίσιο του νέου “ρεύματος”, όλα τα μέλη του International Group συνιστούν στα μέλη τους την εξοικείωσή τους με την πλατφόρμα- οδηγό απαντήσεων Piracy FAQs – 2013 η οποία περιέχει συχνές ερωτήσεις των πλοιοκτητών για τη χρήση των παραπάνω φρουρών.

Επιπλέον, το Shipowners Club προτείνει την επιπρόσθετη χρήση του Armed Guard Checklist, ενός ειδικού οδηγού που στοχεύει στην αποφυγή λαθών – από μέρους του πλοιοκτήτη – που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφαλιστική κάλυψη από το Club.

Photo: ΑΠΕ/OLIVIER HOSLET

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.