ΟΛΗ: Διάκριση για τη στρατηγική ανάπτυξης

ΟΛΗ: Διάκριση για τη στρατηγική ανάπτυξης

58
ΟΛΗ: Διάκριση για τη στρατηγική ανάπτυξης

Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 σε τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρώτου διαγωνισμού Hellenic Responsible Business Awards 2015, παρευρέθηκαν περισσότερα από 300 υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και σε συνεργασία με κριτική επιτροπή αποτελούμενη από αναγνωρισμένες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού χώρου και εξέχοντα στελέχη της αγοράς με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν όλες τις καλές πρακτικές, τις καινοτόμες πρωτοβουλίες και έργα, τα παραδείγματα αριστείας σε καινοτόμα μοντέλα συνεργασίας, με συνεχή δέσμευση, που εκπληρώνουν στόχους αειφορίας και βιωσιμότητας, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου απέσπασε BRONZE βραβείο στην κατηγορία Συνεργασία Επιχείρησης – Τοπικής Κοινότητας / Κράτους. Η βραβευμένη υποψηφιότητα που η Διοίκηση κατέθεσε στο διαγωνισμό είχε τον τίτλο: «Κάνοντας την πόλη του Ηρακλείου σημαντικό προορισμό κρουαζιέρας στην ανατολική Μεσόγειο σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους φορείς». Στη εκδήλωση παρέστη ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ, Ιωάννης Μπρας, ο κυριότερος εμπνευστής του «μοντέλου των πέντε αισθήσεων» πάνω στο οποίο στηρίζει τον στρατηγικό του σχεδιασμό, για την παραλαβή αυτού του βραβείου, το 14ο στη σειρά που απονέμεται στον Οργανισμό για την επιτυχημένη εφαρμογή του σχεδίου.
Η ιδιαίτερη αυτή προσπάθεια της Διοίκησης του Οργανισμού στηρίζεται στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, υλοποιώντας παράλληλα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την διασύνδεση της κρουαζιέρας, του τουρισμού και του πολιτισμού με τον αγροτικό τομέα του τόπου μας συνεισφέροντας σημαντικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν με την πρόταση συμμετοχής οι προσπάθειες/δράσεις προώθησης των κρητικών παραδοσιακών προϊόντων μέσα από τις συνέργειες με τον εμπορικό κόσμο και τους παραγωγικούς φορείς του Νομού, η στρατηγική συνεργασία του ΟΛΗ με πολλούς τοπικούς και εθνικούς φορείς για την αναμόρφωση των διαδικασιών ασφαλείας σχετικά με τις διαδικασίες του home porting, check-in, off-port check-in, επιβατών/αποσκευών κλπ, καθώς και πολλά ακόμα καινοτόμα μοντέλα συνεργασιών που εφαρμόζονται (διοργάνωση Συνεδρίου Κρουαζιέρας, συμμετοχή σε επιχειρηματικές αποστολές, συνεργασίες με άλλους προορισμούς κ.α.). Βασικό συστατικό και επιδίωξη της διοίκησης του Οργανισμού στα πλαίσια των ενεργειών και των προσπαθειών της για την περεταίρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη πόλη και στον τόπο μας αποτελεί η στρατηγική συνεργασία όλων των αυτοδιοικητικών και τουριστικών φορέων της πόλης και του νομού μας.
Ο κ. Μπρας στις δηλώσεις του αναφέρει: «Μόνο μέσα από τη συνεργασία Ο.Λ.Η., Περιφέρειας, Δήμου, Εμπορικού Επιμελητηρίου/ Εμπορικού Συλλόγου, Αεροδρομίου, Αρχαιολογικών χώρων/ Μουσείων και επαγγελματιών του τουρισμού, κλπ, μπορεί να εγγυηθεί η σταθερή και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Μόνο καταυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες, να επαυξήσουμε τις εμπειρίες των επισκεπτών μας, με σκοπό να τους βοηθήσουμε να εξερευνήσουν-ζήσουν-απολαύσουν τον προορισμό μας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Η προσέλκυση εταιρειών κρουαζιέρας, προκειμένου να αυξηθούν οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και τουριστών, να επεκταθεί η τουριστική περίοδος (year round cruising) με ορατά οφέλη για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη απαιτεί τη διαμόρφωση σχέσεων εμπιστοσύνης και αγαστή συνεργασία, που θα εγγυάται την υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση των επισκεπτών, αλλά και την ταχεία επίλυση τυχόν προβλημάτων. Η ανάπτυξης της κρουαζιέρας είναι υπόθεση όχι μόνο του λιμένα, είμαστε ανοιχτοί σε βιώσιμες προτάσεις και συνεργασίες από οπουδήποτε και αν προέρχονται αυτές. Είναι τιμή για εμάς η συγκεκριμένη βράβευση η μοναδική σε ελληνικό λιμάνι.»

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.