Στον Πειραιά οι αρμόδιοι Ευρωπαίοι Επίτροποι για θέματα Μετανάστευσης

Στον Πειραιά οι αρμόδιοι Ευρωπαίοι Επίτροποι για θέματα Μετανάστευσης

45
Στον Πειραιά οι αρμόδιοι Ευρωπαίοι Επίτροποι για θέματα Μετανάστευσης

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΛΣ, η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Frontex στο Υπουργείο Ναυτιλίας, του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans, τον οποίο συνόδευε ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος με τα μέλη της Επιτροπής.

Παρευρέθησαν επίσης, o εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, κ. Fabrice Leggeri, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Γραφείου Υποστήριξης για το Άσυλο (E.A.S.O.), κ. Robert Visser και ο Διευθυντής της Europol, κ. Rob Wainwright.

Από ελληνικής πλευράς παρευρέθησαν oι, κ. Χρήστος Ζώης Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας , Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Αθανασόπουλος Αθανάσιος αρχηγός του Λ.Σ. – ΕΛ.-ΑΚΤ., κ. Αντώνης Μανιτάκης Υπουργός Εσωτερικών, κ. Αντώνης Μακρυδημήτρης Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη , κ. Ιωάννης Μουζάλας Αναπληρωτής Υπουργός σε θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πτέραρχος ε.α κ.Γιάγκος Ιωάννης Υπουργός Άμυνας και Αντιναύαρχος κ. Αποστολάκης Ευάγγελος αρχηγός του Π.Ν..

Ο Αντιπρόεδρος της επιτροπής, κ. Timmermans, στην συνάντηση που ακλούθησε, τόνισε της δύσκολες στιγμές που περνά η Ελλάδα σε σχέση με τη ραγδαία αύξηση των προσφυγικών ροών στα θαλάσσια σύνορά της και επισήμανε πως η Ευρώπη είναι διατεθειμένη να συνδράμει άμεσα οικονομικά στην διαχείριση του προβλήματος το οποίο όπως είπε, είναι ευρωπαϊκό και όχι μόνο ελληνικό.

Ο Έλληνας Επίτροπος, κ. Αβραμόπουλος, αφού τόνισε την κοινωνική διάσταση του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επεσήμανε πως υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια από την Ευρώπη, όποτε και η ελληνική κυβέρνηση άμεσα, θα πρέπει να κάνει τις απαραίτητες εκείνες διαδικασίες ώστε να τα χρησιμοποιήσει.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Ζώης, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στο υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχει το Λ.Σ. ΕΛ-ΑΚΤ. απέναντι στην διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, όπως και στις αντίξοες συνθήκες στις οποίες καλείται να δράσει. Πρόσθεσε επίσης, πως θα συνεχίσει με όλα τα μέσα και το προσωπικό να συνδράμει στο έργο της FRONTEX.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.