4.881 όπλα και 491.950 σφαίρες μετέφερε το παράνομο πλοίο της ντροπής

4.881 όπλα και 491.950 σφαίρες μετέφερε το παράνομο πλοίο της ντροπής

201
4.881 όπλα και 491.950 σφαίρες μετέφερε το παράνομο πλοίο της ντροπής

Το Γραφείο Τύπου του ΛΣ στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης τιυ Τύπου σχετικά με τον τον εντοπισμό Φ/Γ πλοίου με ποσότητα όπλων στην Κρήτη ανακοίωσε:
Ολοκληρώθηκε της μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου, η αποσφράγιση και ο έλεγχος του συνόλου των εμπορευματοκιβωτίων του Φ/Γ “HADDAD 1”. Από την καταμέτρηση που πραγματοποίησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων, προέκυψε ότι η τελική συνολική ποσότητα του μεταφερόμενου οπλισμού και πυρομαχικών ανέρχεται σε τέσσερις χιλιάδες οκτακόσια ογδόντα ένα (4.881) όπλα και τετρακόσιες ενενήντα μία χιλιάδες εννιακόσιες πενήντα (491.950) σφαίρες.
Επιπρόσθετα, σε επτά (07) εμπορευματοκιβώτια ανευρέθη μεγάλη ποσότητα χαρτοκιβωτίων τσιγάρων, η καταμέτρηση των οποίων συνεχίζεται ενώ αναμένεται και ο έλεγχος των σχετικών φορτωτικών εγγράφων προς διαπίστωση της νομιμότητας μεταφοράς τους.
Παράλληλα, το επταμελές πλήρωμα του πλοίου έχει προσαχθεί, ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου.

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΡΗΤΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ Φ/Γ ΠΛΟΙΟΥ ΜΕ ΟΠΛΑ

Φωτο ΑΠΕ και ΛΣ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.