Διχογνωμία στη Μόσχα για την απελευθέρωση της αγοράς των υπεράκτιων και πλωτών...

Διχογνωμία στη Μόσχα για την απελευθέρωση της αγοράς των υπεράκτιων και πλωτών εξεδρών εξόρυξης

56
Διχογνωμία στη Μόσχα για την απελευθέρωση της αγοράς των υπεράκτιων και πλωτών εξεδρών εξόρυξης

«Ο παρών χρόνος δεν είναι o ενδεδειγμένος για να επιτρέψουμε σε ιδιωτικές εταιρείες την ενασχόληση τους με την ανάπτυξη ή εκμετάλλευση υπεράκτιων και πλωτών εξεδρών εξόρυξης» δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και Προεδρικός Πληρεξούσιος για την Άπω Ανατολής Yuri Trutnev σε συνέντευξη σε διεθνές έντυπο.

Κατά τον Ρώσο αξιωματούχο η πρόσβαση των ρωσικών ιδιωτικών εταιρειών σε υπεράκτιες δραστηριότητες μπορεί να βελτιώσει τις ‘ταχύτητες’ στις επιχειρήσεις εξερεύνησης κοιτασμάτων στα χωρικά ύδατα της Σιβηρίας αλλά και να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη σε τομείς που σχετίζονται με την κατασκευή του εξοπλισμού όπως και της μεταφοράς των υδρογονανθράκων. Ταυτόχρονα, η αγορά για τις εν λόγω δραστηριότητες, «δεν είναι πολύ καλή» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Trutnev.

Σύμφωνα όμως με δηλώσεις στο Πρακτορείο TASS του Ρώσου υπουργού Φυσικών Πόρων Sergey Donskoy η κυβερνητική επιτροπή που ασχολείται με τον τομέα των καυσίμων και της ενέργειας πιθανώς να εξετάσει την απελευθέρωση του νόμου για την πρόσβαση σε υπεράκτιες επιχειρήσεις και σε εταιρείες ιδιωτικών συμφερόντων μέσα στον Αύγουστο. Το Κρεμλίνο όμως δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και δεν έχει σχολιάσει εάν και εταιρείες αλλοδαπών συμφερόντων θα μπορούν να εισέλθουν σε αυτή τη νέα αγορά.

ΦΩΤΟ:EPA PHOTO/EPA/OLIVIER HOSLET

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.