Δρίτσας και Χριστοδουλοπούλου στο στόχαστρο των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Δρίτσας και Χριστοδουλοπούλου στο στόχαστρο των κομμάτων της αντιπολίτευσης

103
Δρίτσας και Χριστοδουλοπούλου στο στόχαστρο των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Με έντονες βολές κατά της κυβέρνησης και συγκεκριμένα κατά των αρμοδίων υπουργών Τασίας Χριστοδουλοπούλου και Θεόδωρου Δρίτσα σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κρίνουν αυστηρά τη “νωθρότητα” και τη “ραθυμία” των υπευθύνων ως προς την αντιμετώπιση του εθνικού πλέον προβλήματος.

Ποτάμι: “Χρέος του Πρωθυπουργού είναι να τους απαλλάξει από τα καθήκοντά τους”

O Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του Ποταμιού εξέδωσε την ακόλουθη αυστηρή ανακοίνωση: «Τα ελληνικά νησιά είναι ξανά πρώτη είδηση στα ξένα μέσα. Μόνο που αυτή την φορά είναι για το χάος που έχει δημιουργηθεί με την ανεξέλεγκτη είσοδο δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων και την αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει το παραμικρό σχέδιο. Κανένα σχέδιο στο Λιμενικό – κανένα σχέδιο στην διεκπεραίωση των εγγράφων – κανένα σχέδιο στην επαναπροώθηση των μεταναστών ή στην εγκατάσταση των προσφύγων σε κέντρα υποδοχής… Το Ποτάμι είχε εγκαίρως προειδοποιήσει την κυρία Χριστοδουλοπούλου και τον κύριο Δρίτσα και τους είχε προτείνει συγκεκριμένες λύσεις. Οι ιδεοληψίες τους όμως και προφανώς και η καλοκαιρινή ραστώνη δεν τους επέτρεψαν να ασχοληθούν με το μείζον εθνικό θέμα. Χρέος του Πρωθυπουργού είναι να τους απαλλάξει από τα καθήκοντά τους που έτσι κι αλλιώς δεν ασκούν.”

ΠΑΣΟΚ: “Η αρμόδια υπουργός ας σταματήσει να λιάζεται ”

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις εικόνες ντροπής στο θέμα των προσφύγων, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Οι εικόνες ντροπής με τους πρόσφυγες στα όρια της απόγνωσης, που εκθέτουν την χώρα μας σε όλο τον κόσμο, δεν μπορεί να συνεχίζονται. Επιτέλους η Κυβέρνηση και η αρμόδια υπουργός κ. Χριστοδουλοπούλου ας σταματήσει να λιάζεται και ας ασχοληθεί σοβαρά με ένα μείζον ανθρωπιστικό θέμα. Ας αξιοποιήσει τις προτάσεις που υπεύθυνα κατέθεσε πρόσφατα η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.»

Νέα Δημοκρατία: “Η ανεπάρκεια της κυβέρνησής του και σε αυτό το ζήτημα είναι εκκωφαντική”

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνη σε δήλωση του στις 7 Αυγούστου δήλωσε ότι «Ο κ. Τσίπρας όσες  συσκέψεις και να κάνει για το μεταναστευτικό δεν πείθει κανέναν πια… Μπερδεύει τους παράτυπους μετανάστες με τους πρόσφυγες. Ομολογεί πως δεν έχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Μιλά για τη συγκρότηση Διαχειριστικής Αρχής  που η προηγούμενη κυβέρνηση νομοθέτησε, ενώ για έξι μήνες την αγνόησε παντελώς. Προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στους ευρωπαίους, αλλά δεν λέει γιατί δεν αξιοποίησε έως τώρα τους κοινοτικούς πόρους… Ας πει συγκεκριμένα πόσοι εισήλθαν κατά τους τελευταίους έξι μήνες και πόσοι εξήλθαν από την Ελλάδα».

ΚΚΕ: “Να φύγει η Frontex”

Το ΚΚΕ, στη δική του γραμμή, ανακοίνωσε ότι «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες που δεν μπορούν να κρυφτούν με την επίκληση του διεθνούς χαρακτήρα του προβλήματος. Ο Περισσός μάλιστα προτείνει να καταργηθούν οι Κανονισμοί Δουβλίνο 2 και 3, να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ, να αποδίδεται το καθεστώς του ασύλου ή της επικουρικής προστασίας σε όλους τους πρόσφυγες, θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων, επεμβάσεων και αντιδραστικών καθεστώτων, με γρήγορες, αξιόπιστες και δίκαιες διαδικασίες. Επίσης η γενική γραμματεία του ΚΚΕ προτείνει να προσληφθεί άμεσα προσωπικό για τις ανάγκες των υπηρεσιών πρώτης υποδοχής και ασύλου, να δημιουργηθούν άμεσα υποδομές για τη στέγαση, σίτιση και περίθαλψη των νεοεισερχόμενων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου, ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας και φυσικά «να φύγει η Frontex και οι ανάλογοι μηχανισμοί της ΕΕ από την Ελλάδα».

Χρυσή Αυγή: “Οι αρμόδιοι του Σύριζα  ας αναλάβουν οι ίδιοι την υποδοχή χιλιάδων εισβολέων καθημερινά στις πολυτελείς κατοικίες τους”

Η Χρυσή Αυγή επίσης σε επιθετική γραμμή ανακοίνωσε από το Γραφείο Τύπου της ότι «Χιλιάδες Έλληνες άστεγοι δεινοπαθούν από τον καύσωνα και το μνημονιακό καθεστώς του Σύριζα ασχολείται με τα air-condition των λαθρομεταναστών, αποδεικνύοντας πως ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει στην Ελλάδα είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων.» ενώ αναφορικά με την κατάσταση στη Κω και τη δίωξη ενός αστυνομικού, έλαβε την ακόλουθη θέση: «Οι Έλληνες Αστυνομικοί, που καλούνται να αντιμετωπίσουν το χάος της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης στα νησιά του Αιγαίου, θα έπρεπε να τιμώνται ξεχωριστά από την Πολιτεία και όχι να διώκονται δι’ ασήμαντον αφορμή. Οι αρμόδιοι του Σύριζα, που εσκεμμένα μετέτρεψαν την Κω σε Ισλαμαμπάντ, ας αναλάβουν οι ίδιοι την υποδοχή χιλιάδων εισβολέων καθημερινά στις πολυτελείς κατοικίες τους…».

ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.