Πρωτοστατεί η Γκάνα στην αντιμετώπιση της πειρατείας

Πρωτοστατεί η Γκάνα στην αντιμετώπιση της πειρατείας

97
Πρωτοστατεί η Γκάνα στην αντιμετώπιση της πειρατείας

Με αφετηρία το πρόσφατο κύμα εγκληματικότητας από την Νιγηρία, η κυβέρνηση της Γκάνα αποφάσισε να συνεργαστεί με την ιδιωτική εταιρεία Watchwood με σκοπό την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας στα πλοία που διαπλέουν τα χωρικά της ύδατα, δραστηριότητα που μέχρι πρότινος απαγορευόταν.
Το πλαίσιο της παραπάνω συμφωνίας περιλαμβάνει και την εκπαίδευση των ήδη υπαρχόντων σωμάτων ασφαλείας της χώρας από εξειδικευμένους Βρετανούς στρατιωτικούς, ενισχύοντας έτσι και την ασφάλεια της χώρας σε διεθνή εγκλήματα όπως η διακίνηση ναρκωτικών, η σωματεμπορία, η παράνομη αλιεία και η πειρατεία.
Βάση των επιχειρήσεων της εταιρείας Watchwood ορίστηκε το λιμάνι του Tema, ενώ οι πρώτες εκπαιδεύσεις θα ολοκληρωθούν άμεσα. Αφού ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, οι δυνάμεις ασφαλείας της ιδιωτικής εταιρείας θα συνδράμουν ενεργά στο έργο των αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων, παίρνοντας μέρος σε επιχειρήσεις κάθε είδους.
O Jonathan Stamper, γενικός διευθυντής της Watchwood Resources, ευελπιστεί πως και τα όμορα κράτη θα ακολουθήσουν την παραπάνω πρωτοβουλία, αναγνωρίζοντας τα οφέλη της υπεράκτιας βιομηχανίας πετρελαίου και αερίου που έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης με τη διασφάλιση της σταθερότητας και ασφάλειας του εκάστοτε κράτους.
70098149a11547c3baad33668baf61dc

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.