Εορτασμός της Ναυτικής Ημέρας στην Ιαπωνία: oι εκδηλώσεις μιας εθνικής εορτής και...

Εορτασμός της Ναυτικής Ημέρας στην Ιαπωνία: oι εκδηλώσεις μιας εθνικής εορτής και αργίας

79
Εορτασμός της Ναυτικής Ημέρας στην Ιαπωνία: oι εκδηλώσεις μιας εθνικής εορτής και αργίας

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του World Maritime Day η κυβέρνηση της Ιαπωνίας οργάνωσε στη Γιοκοχάμα ειδικές εκδηλώσεις για τον συνεορτασμό της παγκόσμιας ημέρας με την Ναυτική Ημέρα που εορτάζεται κάθε χρόνο στη χώρα. Οι εκδηλώσεις συμπεριλάμβανα συνέδριο που πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας Shinzō Abeστις 20 με 21 Ιουλίου, με θέμα τη ναυτική εκπαίδευση και κατάρτιση. Τις εκδηλώσεις συντόνισε το υπουργείο υποδομών, τουρισμού και ναυτιλίας της χώρας. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι για την Ιαπωνία η Ναυτική Ημέρα, είναι εθνική εορτή και αργία.
Τη διημερίδα παρακολούθησαν περίπου 400 εκπρόσωποι της ναυτιλιακής κοινότητας της Ιαπωνίας αλλά και άλλων χώρων, ακαδημαϊκοί, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Ιαπωνικής κυβέρνησης.

Marine Day in Japan

Οι συνεδρίες αφορούσαν κυρίως τη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού σήμερα, την εκπαίδευση για τις μελλοντικές γενιές, θέματα σημαντικά τόσο για τις πολιτικές πρωτοβουλίες του ΙΜΟ όσο και για την ιαπωνική κυβέρνηση.

Οι εκδηλώσεις συμπεριλάμβανα επισκέψεις σε αξιοθέατα και μνημεία ναυτικής κληρονομιάς στη Γιοκοχάμα αλλά και επιδείξεις γυμνασίων που αφορούσαν την εκπαίδευση νέων ναυτικών.

 

ΦΩΤΟ: EPA/DAI KUROKAWA  EPA/FRANCK ROBICHON

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.