Προσάραξη FLYING CAT 4 έξω από το λιμάνι της Τήνου

Προσάραξη FLYING CAT 4 έξω από το λιμάνι της Τήνου

1771
Προσάραξη FLYING CAT 4 έξω από το λιμάνι της Τήνου

Σε αβαθή νερά έξω από το λιμάνι της Τήνου προσάραξε τις πρώτες πρωινές ώρες το επιβατηγό ταχύπλοο σκάφος FLYING CAT 4 ΜΕ 239 επιβάτες και 14 άτομα πλήρωμα, λόγω ομίχλης, χωρίς να υπάρξει εισροή υδάτων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στο σημείο έσπευσαν άμεσα καΐκια από το νησί προκειμένου να αποβιβάσουν τους επιβάτες του πλοίου στο λιμάνι και να γίνει η αποκόλληση και ρυμούλκηση του FLYING CAT 4.

Ρυμουλκό πλοίο από τη Μύκονο αναμένεται να φθάσει στο σημείο σε περίπου 2 ώρες για να ρυμουλκήσει το FLYING CAT 4 στο λιμάνι προκειμένου να επιθεωρηθεί από κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων.

Το καταμαράν ξεκίνησε από Ραφήνα για Τήνο. Σύμφωνα με επιβάτη του καταμαράν, ο οποίος μίλησε σε ΜΜΕ, ο καπετάνιος λόγω της ομίχλης, μην έχοντας ορατότητα, έπεσε πάνω στην προκυμαία της Τήνου.

Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των 239 επιβατών στον λιμένα της Τήνου και αναμένεται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με δρομολογημένα πλοία.

Φωτο: ΑΠΕ ΜΠΕ, Χάρης Λάσκαρης

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.