Εξαγορά Financial Times: Νέα τάξη πραγμάτων για τα οικονομικά ΜΜΕ

Εξαγορά Financial Times: Νέα τάξη πραγμάτων για τα οικονομικά ΜΜΕ

59
Εξαγορά Financial Times:  Νέα τάξη πραγμάτων για τα οικονομικά ΜΜΕ

Ο Όμιλος Nikkei της Ιαπωνίας Inc. συμφώνησε να αγοράσει τον εκδοτικό ¨Όμιλο των Financial Times από την Pearson PLC στο ποσό των 1,3 δις δολαρίων, σύμφωνα με δήλωση των δύο εταιρειών.
«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για τη συνεργασία με τους Financial Times, έναν από τους το πιο διάσημους ειδησεογραφικούς οργανισμούς στον κόσμο. Το όραμα μας για την παροχή πληροφόρησης υψηλής ποιότητας σχετικά με τις παγκόσμιες οικονομικές και επιχειρηματικές ειδήσεις, διατηρώντας πάντα τις αρχές της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας, είναι πολύ κοντά στις αρχές των FT» δήλωσε ο Tsuneo Κίτα, πρόεδρος του Ομίλου Nikkei.
Η πώληση του Ομίλου FT συμπεριλαμβάνει την έντυπη εφημερίδα, την ιστοσελίδα της ομάδας FT και των συναφών ειδικών εκδόσεων.
Το κτίριο των γραφείων της εφημερίδας FT στο Λονδίνο και το 50% του μεριδίου της Pearson PLC στο περιοδικό Economist, δεν συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία.
«Το διοικητικό συμβούλιο και εγώ είμαστε βέβαιοι ότι οι FT θα συνεχίσουν να ακμάζουν
υπό την κυριότητα της Nikkei », δήλωσε ο John Fallon, διευθύνων σύμβουλος του Pearson
Η συνολική κυκλοφορία των έντυπων και ψηφιακών εκδόσεων της εφημερίδας FT εκτινάχθηκαν από
περισσότερο από 30 τοις εκατό σε 737.000 κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ οι πωλήσεις ανήλθαν σε £ 334.000.000 το 2014,.
Ο ¨Ομιλος Nikkei, ο οποίος παράγει οικονομικές και επιχειρηματικές ειδήσεις στα ιαπωνικά,
αγγλικά και στα κινεζικά, διαθέτει 430.000 ψηφιακούς συνδρομητές και θεωρείται ως η μεγαλύτερη ανεξάρτητη ομάδα επιχειρήσεων μέσων μαζικής ενημέρωσης της Ασίας, ενώ κυκλοφορεί την εμβληματική εφημερίδα Nikkei, εκδόσεις βιβλίων και περιοδικών, αλλά συμπεριλαμβάνει ψηφιακά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και ειδησεογραφικές εκδηλώσεις.
«Οικονομική και επιχειρηματικές ειδήσεις αναμένεται να αποκτήσουν μεγαλύτερη δύναμη στη νέα
ψηφιακή εποχή», δήλωσε ο ιαπωνικός κολοσσός.
Ο κ. Fallon δήλωσε ότι αν και η Pearson υπήρξε υπερήφανος ιδιοκτήτης των FT για σχεδόν
60 χρόνια νέα τάξη πραγμάτων οδηγούν σε ένα σημείο καμπής τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπου το μέλλον θα εστιάζεται στην κινητή τηλεφωνία και ενημέρωση αλλά και η κοινωνική δικτύωση. Σε αυτό το νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον, ο καλύτερος τρόπος για να επιβιώσουν οι FT, με συνεχόμενη δημοσιογραφική και εμπορική επιτυχία, είναι να αποτελεί μέρος και μέλος μιας παγκόσμιας, εταιρείας ψηφιακών ειδήσεων. Ο όμιλος Nikkei συμφώνησε επίσης να συμβάλει περίπου £ 90.000.000 για το
συνταξιοδοτικό πρόγραμμα των FT μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, γεγονός που μάλλον σημαίνει ότι ορισμένα από τα στελέχη και τους δημοσιογράφους της θα αναγκαστούν σε πρόωρη συνταξιοδότηση ή και σε αναγκαίες απολύσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.