Σουέζ: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις νέες αλλαγές στο κανάλι

Σουέζ: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις νέες αλλαγές στο κανάλι

385
Σουέζ: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις νέες αλλαγές στο κανάλι

Στη 1 Αυγούστου 2015 θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για την επέκταση του καναλιού του Σουέζ, ένα έργο για το οποίο συνεργάστηκαν 4 εταιρείες και διήρκησαν 12 μήνες. Το παραπάνω έργο, σύμφωνα με την Αιγυπτιακή κυβέρνηση, στοχεύει στη βελτίωση του διάπλου του καναλιού και της γενικότερης εύρυθμης λειτουργίας του.

Το νέο κανάλι θα παρέχει την δυνατότητα για λωρίδες διπλής κυκλοφορίας μέσω ενός δεύτερου καναλιού μήκους 35 χιλιομέτρων, αλλά κατά τόπους της διαδρομής και όχι στο σύνολο του καναλιού, ενώ στις περιοχές όπου δεν θα υπάρχει το δεύτερο κανάλι, τα πλοία θα εξυπηρετούνται από νέους ειδικά διαμορφωμένους κυκλοφοριακούς κόμβους.

Ειδικότερα, θα μειωθούν οι ώρες διάπλου του καναλιού κατά 7 ώρες από τις 18 ώρες που είναι ο μέσος όρος, και συγχρόνως με την παραπάνω ενέργεια υπολογίζεται πως ο αριθμός τον πλοίων που διαπλέουν το κανάλι καθημερινά θα αυξηθεί στα 97 πλοία, από 49 που είναι σήμερα.

Φωτο: ΑΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.