Οι αεροπορικές εταιρείες ψηφίζουν Grexit; Xάος στα (ελληνικά) ναυτικά εισιτήρια

Οι αεροπορικές εταιρείες ψηφίζουν Grexit; Xάος στα (ελληνικά) ναυτικά εισιτήρια

1177
Οι αεροπορικές εταιρείες ψηφίζουν Grexit; Xάος στα (ελληνικά) ναυτικά εισιτήρια

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πάνω 30 αεροπορικές εταιρείες αφήνουν εκτός την Ελλάδα και το σύστημα Billing and Settlement Plan (BSP). Αυτό σημαίνει ότι τα ελληνικά πρακτορεία είναι εκτός παιχνιδιού ενώ οι ναυτιλιακές εταιρείες θα πρέπει να καταφεύγουν σε πρακτορεία του εξωτερικού που ειδικεύονται στα ναυτικά εισιτήρια, με αυξανόμενο κόστος για όλους. Ήδη η Turkish Airlines ανακοίνωσε: «Αγαπητοί πράκτορες, η Turkish Airlines θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι λόγω της απρόβλεπτης οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, δεν επιτρέπουμε πλέον κρατήσεις εισιτηρίων απ’ όλα τα πρακτορεία της χώρας σας». Οι τουρκικές αερογραμμές είναι βασικός πρωταγωνιστής στη ναυτική κίνηση, ειδικά στην ελληνική ποντοπόρο ναυτιλία.

Με τις εξελίξεις αυτές τα ελληνικά ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν θα μπορούν να εκδώσουν εισιτήρια για τους πελάτες τους, μέσω της Turkish Airlines και άλλων εταιρειών με τεράστια ναυτική κίνηση. Επίσης η Emirates δήλωσε ότι πλέον δέχεται κρατήσεις εισιτηρίων και πληρωμές μόνο με μετρητά.

Η λίστα των αεροπορικών εταιρειών με σημαντική ναυτική κίνηση που αλλάζουν τα δεδομένα για την ελληνική ναυτιλιακή αγορά (και όχι μόνο) είναι η ακόλουθη:
UL – SRI LANKAN AIRWAYS
CI – CHINA AIRWAYS
GA – GARUDA
CZ – CHINA SOUTHERN
EK – EMIRATES
VN – VIETNAM AIRLINES
VS – VIRGIN ATLANTIC
PC – PEGASUS AIRLINES
UN – TRANSAERO ARLINES
QR – QATAR ΑIRWAYS
BT – AIR BALTIC
S7 – SIBERIA
NZ – AIR NEW ZEALAND
TS – AIR TRANSAT
TK – TURKISH AIRLINES
QF – QANTAS

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.