Εβδομάδα ενημέρωσης για το επάγγελμα του ναυτικού: οι βρετανικές πρωτοβουλίες

Εβδομάδα ενημέρωσης για το επάγγελμα του ναυτικού: οι βρετανικές πρωτοβουλίες

163
Εβδομάδα ενημέρωσης για το επάγγελμα του ναυτικού: οι βρετανικές πρωτοβουλίες

Την προηγούμενη εβδομάδα, έλαβαν χώρα πληθώρα δραστηριοτήτων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο της ετήσιας εβδομάδας ενημέρωσης για το ναυτικό επάγγελμα, στις οποίες παρευρέθηκαν χιλιάδες άτομα, με νέους συμμετέχοντες να αποτελούν την πλειοψηφία.

Ειδικότερα, πάνω από 100 ναυτιλιακές οργανώσεις συνέδραμαν στις εκδηλώσεις που αφορούσαν την προβολή του επαγγέλματος του ναυτικού καθώς και τις δυνατότητες για την εργασία στην θάλασσα, με αποκορύφωμα την εκδήλωση που έλαβε χώρα στα κεντρικά γραφεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙMO) στις 25 Ιουνίου. Στις εκδηλώσεις προβλήθηκαν ταινίες μικρού μήκους με πρωταγωνιστές δόκιμους που υπηρετούν σε διάφορες κατηγορίες πλοίων. Κορυφαία στιγμή της παραπάνω εκδήλωσης ήταν και η ανακοίνωση της ίδρυσης του Seavision Career Navigator, μιας πλατφόρμας που θα παρέχει πληροφορίες και καθοδήγηση για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον ναυτιλιακό επάγγελμα.

Η παραπάνω εβδομαδα ενημέρωσης του ναυτικού επαγγέλματος αποτελεί πρωτοβουλία της φιλανθρωπικής οργάνωσης Seafarers UK, μιας ΜΚΟ που υποστηρίζεται επί το πλείστον από Άγγλους ναυτικούς και εταιρίες του ναυτιλιακού τομέα..

Μπορείτε να δείτε τις ταινίες μικρού μήκους εδώ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.