Επικείμενη λιμενική συνεργασία Ιαπωνίας – Μπαγκλαντές

Επικείμενη λιμενική συνεργασία Ιαπωνίας – Μπαγκλαντές

14
Επικείμενη λιμενική συνεργασία Ιαπωνίας – Μπαγκλαντές

Η Ιαπωνία θα επενδύσει στην κατασκευή λιμένα στο Μπαγκλαντές, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, η Ιαπωνική εταιρεία (Japan International Cooperation Agency) θα αναλάβει την κατασκευή λιμένα με ωφέλιμο βάθος 18 μέτρων στην περιοχή Matarbari, στην Νοτιοανατολική περιοχή της χώρας. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2016 και το κόστος θα ανέλθει στα 450 δις γιεν (3,6$ δις), αναφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία.

Το Μπαγκλαντές στράφηκε σε διεθνείς επενδυτές για τη χρηματοδότηση του έργου, γεγονός το οποίο σπεύδουν να εκμεταλλευτούν οικονομικά εύρωστες χώρες της Ασίας, σε μια προσπάθεια να εδραιώσουν την παρουσία τους στον ζωτικό για το εμπόριο και τη ναυτιλία, Ινδικό Ωκεανό, με έμφαση στον κόλπο της Βεγγάλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα σχεδίαζε να επενδύσει στην κατασκευή λιμένα στην περιοχή Sonadia, 25 χιλιόμετρα από το Μatarbari, αλλά για διάφορους λόγους το σχέδιο δεν ευοδώθηκε.

Ο νέος λιμένας θα αποτελέσει σημαντική υποδομή για την οικονομία του Μπαγκλαντές καθώς την τελευταία δεκαετία, η χώρα έχει καταστεί ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας ενδυμάτων στον κόσμο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.