Επίσκεψη νέων διπλωματών στο αρχηγείο του Λιμενικού

Επίσκεψη νέων διπλωματών στο αρχηγείο του Λιμενικού

34
Επίσκεψη νέων διπλωματών στο αρχηγείο του Λιμενικού

Επίσκεψη εξήντα πέντε νέων διπλωματών από διαφορετικές χώρες του κόσμου, στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στο πλαίσιο συμμετοχής σε εκπαιδευτικό σεμινάριο για νέους διπλωμάτες. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που αποτέλεσε πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μελετών Εξωτερικής Πολιτικής (Global DiplomaticForum), οι νέοι διπλωμάτες ενημερώθηκαν για το έργο του υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα επιλέχθηκε, για τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου σεμιναρίου, λόγω των σημαντικών εξελίξεων και επίκαιρων ζητημάτων που την απασχολούν, όχι μόνο στο πεδίο των εσωτερικών πολιτικών και οικονομικών θεμάτων, αλλά και σε τομείς απτόμενους διεθνών και ευρωπαϊκών εξελίξεων, όπως για παράδειγμα η ραγδαία αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Τους νέους διπλωμάτες καλωσόρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας. Ο αναπληρωτής υπουργός κατά το χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις ποικιλόμορφες προκλήσεις που καλείται το υπουργείο και το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος να αντιμετωπίσει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του στο θαλάσσιο χώρο.

Ειδικότερα, ο κ. Δρίτσας υπογράμμισε τη σημασία της ναυτιλίας για το παγκόσμιο εμπόριο, τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ισόρροπη ανάπτυξη των οικονομικών δραστηριοτήτων με σεβασμό στο περιβάλλον, την ανάγκη πλήρους αξιοποίησης των δυνατοτήτων που προσφέρονται από τη θάλασσα για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό το οποίο χαρακτήρισε ως ευρωπαϊκό ζήτημα, τονίζοντας την αναγκαιότητα ολοκληρωμένης προσέγγισής του από την ΕΕ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.