Προκήρυξη υποτροφιών από το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»

Προκήρυξη υποτροφιών από το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»

458
Προκήρυξη υποτροφιών από το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»

Το Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης”, στο πλαίσιο της υλοποίησης επιθυμίας των ιδρυτών του για πολύπλευρη στήριξη της εκπαιδευτικής αριστείας, προκηρύσσει τρεις υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2015–2016, για προπτυχιακούς φοιτητές– σπουδαστές, αποφοίτους Λυκείων (Γενικών ή ΕΠΑ.Λ.) της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών και κατά προτεραιότητα των Καρδαμύλων, οι οποίοι φοιτούν ή θα φοιτήσουν σε τμήματα ναυτικών ή ναυτιλιακών σπουδών σε ΑΕΙ ή στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού της χώρας.

Σαν κύρια κριτήρια για την αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων (της οποίας αξιολόγησης τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν), θα ληφθούν η πιστοποιημένη άριστη ακαδημαϊκή επίδοση των αιτούντων και η εν γένει προσωπικότητά τους, για την οποία και θα απαιτηθεί η υποβολή σύντομης προσωπικής έκθεσης.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει από ειδική επιτροπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιδρύματος, ως προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών ορίζεται η 30η Σεπτεμβρίου 2015. Οι αιτήσεις να υποβληθούν στην έδρα του ιδρύματος, στην οδό Μ. Λιβανού 51, 82100 Χίος. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22710 82777.

Με την ευκαιρία αυτής της προκήρυξης το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», ανακοινώνεται ότι: “Στο πλαίσιο της βαθειάς πεποίθησης του ιδρυτή του Καπετάν Παναγιώτη Ν. Τσάκου, του γιού του, Νίκου και της οικογενείας τους ότι η αριστεία σε όλους τους τομείς της ζωής πρέπει να είναι συνεχής επιδίωξη, θα βραβεύει εφεξής Χιώτες, Ψαριανούς και Αιγνουσιώτες με τρία ετήσια Βραβεία Κοινωνικής Αριστείας, τα οποία θα απονέμονται στο τέλος κάθε ημερολογιακού έτους, για εξαίρετες πράξεις και δράσεις στους τομείς της φιλανθρωπίας, του εθελοντισμού, του πολιτισμού, της καινοτομίας και γενικότερα της κοινωνικής προσφοράς”.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.