Διμερής ναυτιλιακή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου

Διμερής ναυτιλιακή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου

47
Διμερής ναυτιλιακή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσα και τον υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας Μάριο Δημητριάδη.

Οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν τη σημασία της ναυτιλίας για τις οικονομίες των δύο χωρών και την κοινή προσέγγισή τους στα σημαντικότερα ναυτιλιακά ζητήματα, που αποτελούν μία σταθερή βάση για την περαιτέρω ενίσχυση της αποτελεσματικής διμερούς ναυτιλιακής συνεργασίας τους.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία υποστήριξη της άτυπης τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Μάλτας επί ναυτιλιακών θεμάτων, η επόμενη συνάντηση της οποίας συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί σύντομα στον Πειραιά.

Παράλληλα, συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα ναυτιλιακού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της Ε.Ε. και του ΙΜΟ, με έμφαση στην υποψηφιότητα του Κύπριου Ανδρέα Χρυσοστόμου για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΙΜΟ, στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν κατά την επερχόμενη 114η Σύνοδο του Συμβουλίου του Οργανισμού (Λονδίνο, 29/6-3/7).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.