“Λευκή σημαία” για την Ινδία

“Λευκή σημαία” για την Ινδία

163
“Λευκή σημαία” για την Ινδία

Στην 27η θέση της Λευκής Λίστας εκτοξεύτηκε η Ινδία για το 2014, εγκαταλείποντας τη Γκρίζα Λίστα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Paris Memorandum of Understanding on Port State Contol.

Συγκριτικά με το 2013, ο αριθμός των νηολογίων που κατατάχθηκαν στη Λευκή Λίστα για το 2014, παρουσιάζεται μειωμένος κατά τρία νηολόγια (43 από 46) ενώ ο συνολικός αριθμός των νηολογίων που κατατάχθηκαν στη Γκρίζα και Μαύρη Λίστα παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, 19 και 10 αντίστοιχα, αν και σημειώθηκαν αλλαγές στα νηολόγια.

Η Ελλάδα παρέμεινε στη Λευκή Λίστα, σκαρφαλώνοντας στη 14η θέση, από την 16η που βρισκόταν πέρυσι.

Η συγκεκριμένη διάκριση δείχνει πως οι προσπάθειες του Ινδού πρωθυπουργού Narendra Modi για μια στοχευμένη ναυτιλιακή πολιτική έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Η ευκολότερη πρόσβαση των πλοίων που φέρουν την ινδική σημαία σε σημαντικούς εμπορικούς λιμένες διεθνώς, αναμένεται να οδηγήσει σε επέκταση των εμπορικών δραστηριοτήτων της Ινδίας. Παράλληλα, η Ινδία αυξάνει την αξιοπιστία της διεθνώς και αναδεικνύεται σε σημαντική αναδυόμενη ναυτιλιακή δύναμη. Δεδομένων των τεράστιων μεγεθών της ινδικής οικονομίας και κοινωνίας, ο ανταγωνισμός έναντι των παραδοσιακών παικτών της ναυτιλίας, φαίνεται αναπόφευκτος σε ένα όχι και τόσο μακρινό, μέλλον.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.