Κλιμακώνεται η ένταση στην Υεμένη

Κλιμακώνεται η ένταση στην Υεμένη

54
Κλιμακώνεται η ένταση στην Υεμένη

Φωτό:ΑΠΕ (YAHYA ARHAB)

Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στην Υεμένη, με άμεσες επιπτώσεις στις μεταφορές από και προς τη χώρα, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες των αλληλοασφαλιστικών οργανισμών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Skuld P&I Club, πρόσφατα το Governing Board Resolutions της Philippine Overseas Employment Administration κατέταξε την Υεμένη στις περιοχές εμπορίου που ενέχουν ρίσκο πολέμου. Περαιτέρω, οργανισμοί όπως οι Joint Negotiating Group, η International Transport Workers’ Federation και η International Bargaining Forum έχουν χαρακτηρίσει όλα τα λιμάνια της χώρας ως περιοχές πιθανών πολεμικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα λιμάνια της Balhaf, του Aden και του Ras Isa παραμένουν κλειστά, όπως και όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα πλοία που προσεγγίζουν τους λιμένες της Υεμένης, θα πρέπει να έχουν καταθέσει έγκαιρα ειδική αίτηση στο υπουργείο Μεταφορών της χώρας προκειμένου να λάβουν αριθμό άδειας εισόδου. Ο Πλοίαρχος κάθε πλοίου θα πρέπει να φέρει τον ειδικό αριθμό άδειας και να τον επιδεικνύει κατά τη διάρκεια ελέγχων που θα πραγματοποιούν οι συμμαχικές δυνάμεις, προ της εισόδου στη χώρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.