Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων στον ποταμό Γιανκγτσέ

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων στον ποταμό Γιανκγτσέ

46
Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων στον ποταμό Γιανκγτσέ

Φωτό:ΑΠΕ (WU HONG)

Την επιχείρηση ανέλκυσης του βυθισμένου επιβατηγού πλοίου “Eastern Star”, ξεκίνησαν οι κινεζικές αρχές το βράδυ της Πέμπτης, ενώ μετά από πέντε ημέρες ερευνών, οι ελπίδες για τους 340 αγνοούμενους έχουν σχεδόν εξανεμιστεί.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί μόνο 14 άτομα, ενώ οι αρχές έχουν περισυλλέξει 97 σωρούς. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κινεζικού υπουργείου Μεταφορών, Xu Chengguang, δύτες θα τοποθετήσουν μεταλλικές δοκούς κάτω από το πλοίο, οι οποίες στη συνέχεια θα ανυψωθούν από δύο γερανούς βάρους 500 τόνων, οδηγώντας στην ανέλκυση του πλοίου.

Περισσότεροι από 1.200 συγγενείς των θυμάτων κατέφτασαν στην επαρχία Hubei, απαιτώντας να διεξαχθούν έρευνες σχετικά με τα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος. Παράλληλα, εγείρουν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το ναυάγιο του πλοίου, μεταξύ των οποίων και γιατί ο καπετάνιος και το πλήρωμα πρόλαβαν να φορέσουν σωσίβια αλλά όχι και να εκπέμψουν σήμα κινδύνου.

Η αστυνομία ανακρίνει τον καπετάνιο και τον Α’ μηχανικό του πλοίου, οι οποίοι διασώθηκαν, προσπαθώντας να αντλήσει πληροφορίες σχετικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στο ναυάγιο του πλοίου. Παρόλα αυτά, καμία επίσημη πληροφορία δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα και η η έλλειψη ενημέρωσης από πλευράς των αρμόδιων αρχών, έχει εξοργίσει τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι φοβούνται ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να συγκαλύψει την υπόθεση.

Salvage workers attempt to right capsized Chinese cruise ship

Φωτό:ΑΠΕ (YUAN ZHENG)

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.