Στροφή στην περιβαλλοντικά βιώσιμη ανακύκλωση πλοίων για τους Ασιάτες πλοιοκτήτες

Στροφή στην περιβαλλοντικά βιώσιμη ανακύκλωση πλοίων για τους Ασιάτες πλοιοκτήτες

46
Στροφή στην περιβαλλοντικά βιώσιμη ανακύκλωση πλοίων για τους Ασιάτες πλοιοκτήτες

Φωτό:ΑΠΕ (INDONESIA ECONOMY SHIP RECYCLING)

Την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης των περιβαλλοντικά βιώσιμων ναυπηγείων τόνισαν οι Ασιάτες πλοιοκτήτες κατά τη διάρκεια της 24ης ετήσιας συνάντησης του Asian Shipowners Forum (ASF), που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Jeju, στη Νότια Κορέα.

Ειδικότερα, το ASF διακήρυξε τη θέση του, ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν σε πολλές χώρες, ναυπηγεία τα οποία θα πληρούν όλα τα αναγκαία κριτήρια για την περιβαλλοντικά βιώσιμη διάλυση των πλοίων, προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση εκ μέρους των πλοιοκτητών για διαλύσεις.

Περαιτέρω, το Forum, τόνισε εμφατικά πως η διεθνής συνθήκη International 2009 Hong Kong Convention for the Safe and Environmentally Sound Recycling of Ships, αποτελεί μονόδρομο για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (κυβερνήσεις, πλοιοκτήτες, ναυπηγεία κ.λπ.) προκειμένου να εδραιωθεί διεθνώς η ασφαλής και περιβαλλοντικά βιώσιμη ανακύκλωση πλοίων. Σχετικά με τη συνθήκη, οι Ασιάτες πλοιοκτήτες κάλεσαν όλες τις κυβερνήσεις να την επικυρώσουν άμεσα, τονίζοντας ότι περιφερειακές νομοθετικές πρωτοβουλίες δεν θα έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Τέλος, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, οι υπάρχουσες υποδομές ανακύκλωσης πλοίων μπορούν να εναρμονιστούν με τη συνθήκη του Hong Kong, σε συνεργασία με τρίτα μέρη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.