Η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος στις Ημέρες Θάλασσας 2015

Η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος στις Ημέρες Θάλασσας 2015

115
Η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος στις Ημέρες Θάλασσας 2015

Ως κορυφαία εταιρεία στον χώρο της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, με 40 χρόνια παρουσίας στα οποία αντιμετώπισε επιτυχώς χιλιάδες περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης, η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ (ΤΠΠ) δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τις «Ημέρες Θάλασσας 2015», την μεγάλη γιορτή που διοργανώνει ο δήμος Πειραιά, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας.

Η ΤΠΠ συμμετέχει στις «Ημέρες Θάλασσας 2015» με δυο δράσεις και συγκεκριμένα την προσομοίωση περισυλλογής απορριμμάτων και πετρελαιοειδών από θαλάσσια ύδατα και την δημιουργία τοιχογραφίας στο κτίριο του 22ου δημοτικού σχολείου Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά το έργο του καθαρισμού των υδάτων με σκάφος ΑΚΤΑΙΑ, στο πλαίσιο αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης, παίρνοντας ένα μικρό δείγμα για το πώς η εταιρεία υπηρετεί από την ίδρυσή της το θαλάσσιο περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί ειδικός εξοπλισμός καθαρισμού των ακτών καθώς και απορροφητικά υλικά περισυλλογής πετρελαιοειδών από τη θάλασσα.

Η προσομοίωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαΐου από τις 18:00 ως τις 19.00, στην προβλήτα Μ της Μαρίνας Ζέας. Η δράση αφορά το κρίσιμο ζήτημα της ρύπανσης των θαλασσών και των ωκεανών μας από απορρίμματα και πετρελαιοειδή. Στόχος της είναι η ενημέρωση για το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης και η παρουσίαση καινοτόμων τεχνολογιών προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η δράση έχει αναρτηθεί στο επίσημο πρόγραμμα της διοργάνωσης (http://www.emdpiraeus.gr/).

Η ΤΠΠ και οι θυγατρικές της εταιρείες Polyeco και Erma First συμμετέχουν ως χορηγοί στο πρόγραμμα «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, και έχουν αναθέσει στην ομάδα graffiti Urban Act τη δημιουργία τοιχογραφίας με θεματική τη Θάλασσα και το Περιβάλλον σε ολόκληρο το κτίριο του 22ου δημοτικού σχολείου Πειραιά. Την τοιχογραφία εσωτερικά και εξωτερικά επιμελείται ο γνωστός εικαστικός Same84.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, η οποία επίσης υλοποιείται στο πλαίσιο της γιορτής «Ημέρες Θάλασσας 2015 – Πάμε Πειραιά», θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια στους μαθητές, ενώ προβλέπεται η συμμετοχή τους σε χαμηλές επιφάνειες. Οι τρείς εταιρίες του ομίλου μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τη μεταμόρφωση του σχολείου και ανέλαβαν την χρηματοδότηση της συγκεκριμένης δράσης συμβάλλοντας στην προσπάθεια της διεύθυνσης και του δήμου να αλλάξουν την εικόνα της φθοράς που χαρακτηρίζει τα περισσότερα σχολικά κτίρια. Η συγκεκριμένη δράση έχει μόνιμο χαρακτήρα μιας και το έργο θα παραμείνει παρακαταθήκη στην πόλη του Πειραιά για πάντα.

URBAN ACT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.