Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Διεθνές Ναυτικό Δίκαιο από το Queen Mary University

Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Διεθνές Ναυτικό Δίκαιο από το Queen Mary University

1943
Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Διεθνές Ναυτικό Δίκαιο από το Queen Mary University

Το Hellenic Management Center ανακοίνωσε τη συνεργασία του με το Queen Mary University of London με στόχο να προσφέρουν το μεταπτυχιακό πρόγραμμα LLM in International Shipping Law, Piraeus, Greece, ένα νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα βασισμένο στο επιτυχημένο LLM in International Shipping Law του Λονδίνου.

Το πρόγραμμα θα διδάσκεται από ειδικούς του Κέντρου Εμπορικών Νομικών Σπουδών του Queen Mary University of London (QMUL), ενός από τα κορυφαία ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, η Νομική Σχολή του οποίου καταλαμβάνει την 3η θέση μεταξύ των Βρετανικών Πανεπιστημίων και την 1η θέση μεταξύ των Πανεπιστημίων του Λονδίνου. Το πρόγραμμα θα διδάσκεται σε συνεργασία με το Hellenic Management Centre (HMC), ενός οργανισμού που προσφέρει ναυτιλιακή επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση από το 1999, στις εγκαταστάσεις του HMC στον Πειραιά.

Αυτός ο καινοτόμος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών θα προσφέρει στους φοιτητές την δυνατότητα να αναπτύξουν ακαδημαϊκή εξειδίκευση σε διαφόρους τομείς του διεθνούς ναυτικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των : Maritime Arbitration, Charterparties: Law and Practice, Protection and Indemnity (P&I) Clubs, Marine Insurance Law, Carriage of Goods by Sea, “Wet” Shipping Law: Collisions and other Incidents at Sea.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δικηγόρους και απόφοιτους νομικής καθώς και σε επαγγελματίες της ναυτιλίας με σχετική εργασιακή εμπειρία και ακαδημαϊκό υπόβαθρο και θα διδάσκεται σε έξι εντατικές διδακτικές ενότητες σε δυο ακαδημαϊκά εξάμηνα, ώστε να μπορεί να συνδυαστεί με τυχόν επαγγελματικές υποχρεώσεις των υποψηφίων.

Οι προϋποθέσεις εγγραφής για αποφοίτους νομικής είναι πτυχίο Νομικής με βαθμό 7 (ή αντίστοιχο), ενώ για μη νομικούς απαιτείται σχετική με το αντικείμενο του μεταπτυχιακού, ουσιαστική επαγγελματική εμπειρία. Η ιδιότητα μέλους του Institute of CharteredShipbrokers καθώς και σχετική επαγγελματική εμπειρία λαμβάνονται επίσης υπόψη.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για ανθρώπους που ζουν στην Ελλάδα, να παρακολουθήσουν αυτό το υψηλού κύρους πρόγραμμα χωρίς να χρειαστεί να μετοικήσουν, ενώ παράλληλα τρεις μερικές υποτροφίες είναι διαθέσιμες για το πρόγραμμα: δύο μερικές υποτροφίες από το Centre for Commercial Law Studies του Queen Mary University of London, για φοιτητές εντός Ευρωπαϊκής ένωσης και μια μερική υποτροφία από την εταιρεία Curzon Shipbrokers Corp. για Έλληνες φοιτητές των οποίων η αίτηση έχει γίνει δεκτή άνευ όρων.

Η περίοδος των αιτήσεων και εγγραφών έχει ήδη ξεκινήσει και παραμένουν περιορισμένες θέσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.