Συνάντηση εργασίας ΙΜΟ-ICAO για την ασφάλεια των ελικοδρομίων στα πλοία

Συνάντηση εργασίας ΙΜΟ-ICAO για την ασφάλεια των ελικοδρομίων στα πλοία

115
Συνάντηση εργασίας ΙΜΟ-ICAO για την ασφάλεια των ελικοδρομίων στα πλοία

Ανεπίσημη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους εκπροσώπους του International Maritime Organisation (IMO) και της International Civil Aviation Authority (ICAO) σχετικά με την ασφάλεια των ελικοδρομίων στα πλοία.

Συγκεκριμένα, ο Dr. Susumu Ota, πρόεδρος της υποεπιτροπής του ΙΜΟ για τα συστήματα και τον εξοπλισμό των πλοίων (Ship Systems and Equipment /SSE) και ο Kevin Payne, εκπρόσωπος του τμήματος σχεδιασμού ελικοδρομίων (Heliport Design Working Group / HDWG) του ICAO, συναντήθηκαν στα γραφεία του ΙΜΟ στο Λονδίνο, προκειμένου να συζητήσουν την εναρμόνιση των υφιστάμενων νομοθεσιών σχετικά με τα κριτήρια κατασκευής και λειτουργίας των ελικοδρομίων επί των καταστρωμάτων πλοίων.

Από την πλευρά της, η HDWG βρίσκεται στη διαδικασία αναθεώρησης του Heliport Manual, με έμφαση στις διατάξεις που αφορούν στις περιοχές που έχουν καθοριστεί σε κάθε πλοίο για χρήση από ελικόπτερα (π.χ. σε περιστατικά εκκένωσης πλοίου ή παραλαβής ασθενών) καθώς και στις υποδομές διάσωσης και πυρόσβεσης. Στο ίδιο μήκος κύματος, η υπο-επιτροπή SSE, ανέπτυξε προσχέδιο σχετικά με το νέο κεφάλαιο 17 του International Code for Fire Safety Systems (FSS Code), το οποίο περιλαμβάνει υποχρεωτικές διατάξεις για τις συσκευές πυρόσβεσης στα ελικοδρόμια. Συνεπακόλουθα, αναμένονται τροποποιήσεις στη συνθήκη SOLAS (regulation II-2/18 regarding Helicopter facilities) και στον κώδικα MODU.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.