Παρουσίαση της έκδοσης “Ναυάγια στον ελληνικό βυθό. Κατάδυση στην ιστορία τους” από...

Παρουσίαση της έκδοσης “Ναυάγια στον ελληνικό βυθό. Κατάδυση στην ιστορία τους” από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

121
Παρουσίαση της έκδοσης “Ναυάγια στον ελληνικό βυθό. Κατάδυση στην ιστορία τους” από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» η παρουσίαση της τελευταίας δίγλωσσης έκδοσης του Ιδρύματος, “Ναυάγια στον ελληνικό βυθό. Κατάδυση στην ιστορία τους”.

Το βιβλίο αφορά στην ιστορία των είκοσι από τα πιο γνωστά ναυάγια των ελληνικών θαλασσών του 20ού αιώνα, οι ιστορίες των οποίων ζωντανεύουν μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό του τόμου.

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Ιωάννα Ρωμηού, φιλόλογος, επιμελήτρια ελληνικής έκδοσης, Κωνσταντίνος Μαζαράκης – Αινιάν, ναύαρχος ε.α., Κώστας Θωκταρίδης, δύτης και Άρης Μπιλάλης, ιστορικός ερευνητής.

Ειδικότερα, η Ιωάννα Ρωμηού εξέθεσε τα σημαντικότερα ζητήματα γλωσσικής επιμέλειας που αντιμετωπίστηκαν κατά την έκδοση του βιβλίου. Ο Κωνσταντίνος Μαζαράκης – Αινιάν παρουσίασε συνοπτικά τα 20 ναυάγια του βιβλίου και σχολίασε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και την ιστορική σημασία τους. Ο Κώστας Θωκταρίδης και ο Άρης Μπιλάλης, συγγραφείς του βιβλίου, συνόψισαν το σκεπτικό της έκδοσης και την οκτάχρονη πορεία του συγγραφικού εγχειρήματος.

Αποσπάσματα του βιβλίου, με δραματικές περιγραφές επιζώντων των ναυαγίων, διάβασε η ηθοποιός Φένια Παπαδόδημα.

Το κοινό αγκάλιασε με ιδιαίτερη θέρμη την παρουσίαση, γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος επί των οδών 2ας Μεραρχίας 36 και Ακτής Μουτσοπούλου. Την παρουσίαση ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.