Γεγονός η ακτοπλοϊκή σύνδεση ΗΠΑ-Κούβας

Γεγονός η ακτοπλοϊκή σύνδεση ΗΠΑ-Κούβας

248
Γεγονός η ακτοπλοϊκή σύνδεση ΗΠΑ-Κούβας

Γεγονός θα αποτελεί σύντομα η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με την Κούβα, καθώς όπως ανακοίνωσε πρόσφατα το U.S. Treasury Department, εγκρίθηκαν άδειες για την παροχή ακτοπλοϊκών υπηρεσιών ανάμεσα στα λιμάνια των δύο χωρών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, δόθηκαν άδειες σε ακτοπλοϊκές εταιρείες που είχαν υποβάλλει αίτηση στο Office of Foreign Assets Control (OFAC), μεταξύ των οποίων και η Baja Ferries, που αποτελεί μέλος μεγάλου ομίλου εταιρειών και δραστηριοποιείται στη μεταφορά επιβατών και φορτίων στην Αμερική και το Μεξικό.

Η αξιωματούχος του OFAC, Hagar Chemali, ανέφερε πως η υπηρεσία έχει εκδώσει έναν αριθμό αδειών αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει το ακριβές νούμερο. Περαιτέρω, δεν παρέλειψε να τονίσει πως οι άδειες εκδίδονται κατά περίπτωση καθώς η γενική απαγόρευση των συνδέσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κούβα βρίσκεται ακόμη σε ισχύ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό σε τι είδους μεταφορές αφορούν οι προαναφερθείσες άδειες ( μεταφορές επιβατών, αγαθών, φορτίων κ.λπ.).

Τέλος, οι εταιρείες θα πρέπει να λάβουν και την άδεια της κουβανικής κυβέρνησης προτού προχωρήσουν στην καθιέρωση των νέων δρομολογίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.