Αθρόες εισαγωγές φυσικού αερίου για την Αίγυπτο

Αθρόες εισαγωγές φυσικού αερίου για την Αίγυπτο

97
Αθρόες εισαγωγές φυσικού αερίου για την Αίγυπτο

Σε προκήρυξη διαγωνισμού για τη μίσθωση δεύτερου πλωτού τερματικού σταθμού αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου προχώρησε η Αίγυπτος, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ενεργειακές της ανάγκες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας Egyptian Natural Gas Holding Co. (EGAS), Khaled Abdel Badie, η προκήρυξη του διαγωνισμού αφορά στη μίσθωση νέου πλωτού τερματικού σταθμού αεριοποίησης LNG (εισαγωγή LNG) για μια πενταετία και έχει ήδη σταλεί σε οκτώ διεθνείς εταιρείες.

Όπως είναι γνωστό, η Αίγυπτος στο παρελθόν υπήρξε εξαγωγός ενέργειας, αλλά η πρόσφατη μείωση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου σε συνδυασμό με την αυξανόμενη εσωτερική κατανάλωση οδήγησε τη χώρα σε αθρόες εισαγωγές αερίου και πετρελαίου.

Ενδεικτικά, η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει υπογράψει συμφωνίες εισαγωγής φορτίων LNG με εταιρείες όπως η Gazprom, η Trafigura, και η Noble.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.