Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

43
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Σε 24ωρη πανλιμενική απεργιακή κινητοποίηση θα προχωρήσουν την Πέμπτη 7 Μαΐου οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους προς τις σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις των ελληνικών λιμανιών.

Περαιτέρω, στις 7 του μηνός θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στον Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 10:30 ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο Υπ. Ναυτιλίας.

Όπως δηλώνουν από κοινού η Ομοσπονδία Λιμανιών Ελλάδος και η Ένωση Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, οι εργαζόμενοι απαιτούν να σταματήσει η προκήρυξη πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου των Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ και κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης των λιμανιών.

Όπως επισημαίνουν, η κυβέρνηση, ενώ στις προγραμματικές της θέσεις στη Βουλή ανακοίνωσε το σταμάτημα της πώλησης των μετοχών, φαίνεται από δηλώσεις και δημοσιεύματα να προτίθεται να προχωρήσει, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ.

Η πολιτική πώλησης των Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ θεωρούν ότι θα οδηγήσει στην απεμπόληση της δημόσιας αρχής λιμένων και θα παραδώσει σε ξένους μονοπωλιακούς ομίλους κρίσιμες δραστηριότητες της ελληνικής οικονομίας φαλκιδεύοντας την ανάπτυξη. Επίσης, θα δημιουργήσει καταστάσεις αποξένωσης των λιμανιών από τις τοπικές κοινωνίες και τους επιλιμένιους δήμους.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι των λιμένων διεκδικούν να σταματήσει η απαξίωση των λιμανιών, να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες των λιμανιών και να υπογραφούν ΣΣΕ, χωρίς τους μνημονιακούς νόμους που αναιρούν τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις.

Τέλος, την Τρίτη 05.05.2015 και ώρα 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π (Ακτή Μιαούλη 10) θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου με θέμα: «Οι επιπτώσεις της πώλησης των λιμανιών και οι επόμενες δράσεις των συνδικάτων».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.