Τα μέλη της Παιδικής HELMEPA ζητούν: «Λιμάνια καθαρά με αστραφτερά νερά!»

Τα μέλη της Παιδικής HELMEPA ζητούν: «Λιμάνια καθαρά με αστραφτερά νερά!»

77
Τα μέλη της Παιδικής HELMEPA ζητούν:  «Λιμάνια καθαρά με αστραφτερά νερά!»

Για μία ακόμη φορά, τα μέλη του προγράμματος «Παιδική HELMEPA» έστειλαν μηνύματα για το περιβάλλον στην κοινωνία των ενηλίκων μέσω του πανελλήνιου διαγωνισμού ζωγραφικής. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε φέτος υπό την αιγίδα του δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας με θέμα «Λιμάνια, Ακτές και Γαλάζιες Θάλασσες».

Συνολικά έλαβαν μέρος 373 ομαδικά έργα που ζωγράφισαν 3.500 μικροί «καλλιτέχνες» μέλη της παιδικής HELMEPA σε 107 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της χώρας. Τα παιδιά με τα έργα τους έδειξαν ότι θέλουν: «Λιμάνια καθαρά με αστραφτερά νερά, εκεί να κολυμπάμε και όλους σας να χαιρετάμε!», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν με μήνυμά τους τα μέλη του προγράμματος από το ολοήμερο νηπιαγωγείο Βολισσού Χίου.

Τα έργα που πληρούσαν τις προϋποθέσεις αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του προγράμματος και τα ίδια τα μέλη της Παιδικής HELMEPA επέλεξαν τα καλύτερα ως εξής:

Κατηγορία 5-7 ετών και Κέντρων Ειδικής Αγωγής

– Α’ Βραβείο: 13ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς, (5-6 ετών)

– Β’ Βραβείο: Σωματείο Ειδικής Αγωγής «Η Ζωή», Θεσσαλονίκη, (17-33 ετών)

– Γ’ Βραβείο: Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αρσενίου Νάξου, (7 ετών)

Κατηγορία 8-12 ετών

– Α’ Βραβείο: 4ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, (12 ετών)

– Β’ Βραβείο: 4ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, (12 ετών)

– Γ’ Βραβείο: Δημοτικό Σχολείο Λουτροχωρίου Πέλλας, (8-10 ετών)

Το έργο κάθε κατηγορίας που κέρδισε το Α’ βραβείο εκτυπώνεται σε αφίσα με τα ονόματα των μελών της ομάδας και του εθελοντή εκπαιδευτικού στα ελληνικά και αγγλικά. Οι αφίσες θα διανεμηθούν σε σχολεία, στην ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, σε συνεργαζόμενους φορείς καθώς και στις εκδηλώσεις της φετινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας σε συνεργασία με το δήμο Πειραιά. Στα μέλη των ομάδων που έλαβαν τα Β’ και Γ’ βραβεία απονέμονται έπαινοι συμμετοχής.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και εξέφρασαν τις περιβαλλοντικές τους ανησυχίες, μέσα από ξεχωριστές, ευφάνταστες δημιουργίες!

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.