Το νέο διαμάντι της Royal Caribbean, ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον...

Το νέο διαμάντι της Royal Caribbean, ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο

1711
Το νέο διαμάντι της Royal Caribbean, ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο

Την Παρασκευή 10 Απριλίου παραδόθηκε το Anthem of the Seas, το δεύτερο από τα νέα πλοία της κατηγορίας Quantum της εταιρείας Royal Caribbean. Το κρουαζιερόπλοιο παραδόθηκε από το ναυπηγείο Meyer Werft Papenburg της Γερμανίας ενώ η τελετή υπογραφής έλαβε χώρα στο Bremerhaven, Γερμανία.

Το Anthem of the Seas θα πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι στη Μεσόγειο και τα Κανάρια Νήσια. Ενώ τον χειμώνα, το Anthem of the Seas θα ταξιδέψει στις Βερμούδες, την Καραϊβική, τον Καναδά και την Νέα Αγγλία.

Το πλοίο θα εγκαινιάσει τον παρθενικό του απόπλου στο Southampton της Αγγλίας, στις 20 Απριλίου. Το Anthem of the Seas έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 4.180 επισκέπτες και διαθέτει 2.090 δίκλινες. Είναι κατασκευασμένο με υψηλής ενεργειακής απόδοσης συστήματα, συστήματα επεξεργασίας καυσαερίων, καθώς και εξοικονόμησης ενέργειας μέσω των συστημάτων φωτισμού LED.

Τον περασμένο Νοέμβριο είχε παραδοθεί στην Royal Caribbean το Quantum of the Seas, το πρώτο πλοίο στην κατηγορία Quantum της Royal Caribbean.

Τα αδελφά πλοια Quantum of the Seas και Anthem of the Seas κατέχουν την τρίτη θέση ως τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου. Το τρίτο πλοίο της κατηγορίας Quantum, το Ovation of the Seas, είναι επίσης υπό κατασκευή στο ναυπηγείο Meyer Werft.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.