Σε καθεστώς φορολογικού ελέγχου η Hyundai Heavy Industries

Σε καθεστώς φορολογικού ελέγχου η Hyundai Heavy Industries

153
Σε καθεστώς φορολογικού ελέγχου η Hyundai Heavy Industries

Φωτό: ΑΠΕ-EPA 

Σε καθεστώς φορολογικού ελέγχου έχει τεθεί η εταιρεία Hyundai Heavy Industries, μετά τις φήμες για την εμπλοκή του μεγαλύτερου ναυπηγείου της Νότιας Κορέας σε παράνομες συναλλαγές στο εξωτερικό.

H Εθνική Φορολογική Υπηρεσία της Ν.Κορέας, (National Tax Service/NTS) από κοινού με την εταιρεία, επιβεβαίωσαν τη διεξαγωγή ελέγχου στα κεντρικά της εταιρείας στην πόλη Ulsan, από τις αρμόδιες αρχές. Από την πλευρά της, η εταιρεία τόνισε πως πρόκειται για προγραμματισμένο έλεγχο ρουτίνας που πραγματοποιείται ανά πενταετία.

Πάντως σύμφωνα με Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία, η φορολογική αρχή ανέφερε πως εντόπισε ορισμένες ατασθαλίες στις συναλλαγές της εταιρείας στο εξωτερικό καθώς και σε ενδοομιλικές συναλλαγές.

Υπενθυμίζεται ότι η Hyundai Heavy Industries αποτελεί τον έκτο μεγαλύτερο όμιλο επιχειρήσεων στη N.Κορέα και διαθέτει 26 θυγατρικές εταιρείες στον κλάδο των ναυπηγήσεων, της κατασκευής βαρέων μηχανημάτων και της ενέργειας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.