Χάος στα γαλλικά αεροδρόμια

Χάος στα γαλλικά αεροδρόμια

63
Χάος στα γαλλικά αεροδρόμια

Φωτό: ΑΠΕ-ΕΡΑ (Etienne Laurent) 

Χάος έχει προκληθεί στα γαλλικά αεροδρόμια, καθώς εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί μετά την απόφαση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να προχωρήσουν σε απεργία στις 8 και 9 Απριλίου.

Το μεγαλύτερο εργατικό σωματείο των ελεγκτών ονόματι SNCTA αποφάσισε να προχωρήσει σε διήμερη απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εργασιακές συνθήκες του κλάδου. Η εν λόγω απόφαση οδήγησε τη γαλλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να ζητήσει από τις αεροπορικές εταιρείες να αναστείλουν προσωρινά το 40% των προγραμματισμένων πτήσεών τους.

Σημαντικές διαταραχές αναμένονται στα αεροδρόμια όλης της χώρας καθώς μέχρι στιγμής μόνον οι υπερπόντιες πτήσεις εξυπηρετούνται κανονικά.

Περαιτέρω κινητοποιήσεις έχουν ανακοινωθεί για τις 16-18 Απριλίου και 29 Απριλίου-2 Μαΐου, διάστημα που συμπίπτει με τις ανοιξιάτικες διακοπές των σπουδαστών στη Γαλλία.

Ο low-cost αερομεταφορέας Ryanair ανακοίνωσε ήδη την ακύρωση περισσότερων από 250 πτήσεων από και προς τα γαλλικά αεροδρόμια, ενώ το πιθανότερο είναι να ακολουθήσουν κι άλλες ακυρώσεις δρομολογίων.