Χάος στα γαλλικά αεροδρόμια

Χάος στα γαλλικά αεροδρόμια

68
Χάος στα γαλλικά αεροδρόμια

Φωτό: ΑΠΕ-ΕΡΑ (Etienne Laurent) 

Χάος έχει προκληθεί στα γαλλικά αεροδρόμια, καθώς εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί μετά την απόφαση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να προχωρήσουν σε απεργία στις 8 και 9 Απριλίου.

Το μεγαλύτερο εργατικό σωματείο των ελεγκτών ονόματι SNCTA αποφάσισε να προχωρήσει σε διήμερη απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εργασιακές συνθήκες του κλάδου. Η εν λόγω απόφαση οδήγησε τη γαλλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να ζητήσει από τις αεροπορικές εταιρείες να αναστείλουν προσωρινά το 40% των προγραμματισμένων πτήσεών τους.

Σημαντικές διαταραχές αναμένονται στα αεροδρόμια όλης της χώρας καθώς μέχρι στιγμής μόνον οι υπερπόντιες πτήσεις εξυπηρετούνται κανονικά.

Περαιτέρω κινητοποιήσεις έχουν ανακοινωθεί για τις 16-18 Απριλίου και 29 Απριλίου-2 Μαΐου, διάστημα που συμπίπτει με τις ανοιξιάτικες διακοπές των σπουδαστών στη Γαλλία.

Ο low-cost αερομεταφορέας Ryanair ανακοίνωσε ήδη την ακύρωση περισσότερων από 250 πτήσεων από και προς τα γαλλικά αεροδρόμια, ενώ το πιθανότερο είναι να ακολουθήσουν κι άλλες ακυρώσεις δρομολογίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.