Πρωταπριλιάτικο αστείο η αύξηση του συντελεστή φορολογίας των ναυτικών

Πρωταπριλιάτικο αστείο η αύξηση του συντελεστή φορολογίας των ναυτικών

73
Πρωταπριλιάτικο αστείο η αύξηση του συντελεστή φορολογίας των ναυτικών

Σε διάψευση δημοσιευμάτων προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας για σενάρια περί επικείμενης αύξησης του συντελεστή φορολογίας των ναυτικών, χαρακτηρίζοντάς τα ως «πρωταπριλιάτικο αστείο».

«Ακόμα και ως τέτοια όμως, δημιουργεί ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα όσων τη «διέρρευσαν», δεδομένου ότι διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία το θέμα της απλήρωτης ναυτικής εργασίας και της υψηλής ανεργίας μεταξύ των ναυτικών, δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας. Δεν κατανοούμε τη σκοπιμότητα του να δημιουργείται κλίμα σύγχυσης και ανησυχία σχετικά με ένα τόσο κορυφαίο ζήτημα, σε μια στιγμή που τα προβλήματα της ναυτεργασίας είναι τόσο οξυμένα και οι προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους είναι στην πρώτη προτεραιότητα όλων μας. Κατά συνέπεια, ούτε ως πρωταπριλιάτικο αστείο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή αυτή η «διαρροή», επικοινώνησα με το υπουργείο Οικονομικών από όπου έλαβα τη διαβεβαίωση, ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη σχετικά με την αύξηση της φορολογίας στους ναυτικούς. Σχετική διάψευση, μάλιστα, έχει ήδη κυκλοφορήσει από το υπουργείο Οικονομικών, με δελτίο Τύπου, που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα» δήλωσε ο κ. Δρίτσας

Ειδικότερα η ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών είναι η εξής:

“Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο των συζητήσεων του Brussels Group, ουδέποτε τέθηκε ή συζητήθηκε το θέμα του ειδικού φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών”.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.