Δριμεία κριτική του Κρεμλίνου στο ρωσικό ναυπηγικό κλάδο

Δριμεία κριτική του Κρεμλίνου στο ρωσικό ναυπηγικό κλάδο

94
Δριμεία κριτική του Κρεμλίνου στο ρωσικό ναυπηγικό κλάδο

Δριμεία κριτική στη ναυπηγική αγορά της χώρας, άσκησε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Dmitry Rogozin, σε πρόσφατη συνάντηση στο Maritime Collegium.

Ειδικότερα, ο ρώσος αξιωματούχος ψέγει τον κλάδο των ναυπηγών καθώς, όπως φαίνεται, δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εφαρμόσουν τη στρατηγική που έχει τεθεί από τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό, σχετικά με την αύξηση της παραγωγής εμπορικών πλοίων και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την αποδοτικότερη μεταφορά πετρελαίου και αερίου.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο κ. Rogozin  φέρεται να απείλησε πως θα διακοπούν οι κρατικές επιχορηγήσεις εάν ο κλάδος δεν εργαστεί για την εφαρμογή της νέας ρωσικής ναυτιλιακής πολιτικής. «Δεν απαγορεύουμε στους ναυπηγούς να προχωρούν σε συνεργασίες στο εξωτερικό, τουναντίον το ενθαρρύνουμε. Αποκτήστε τη γνώση που δεν έχετε, και εισάγετέ την στη ρωσική παραγωγή», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, γίνονται προσπάθειες για τη δημιουργία ναυπηγικού cluster στην περιοχή της ρωσικής Άπω Ανατολής, με βάση τα ναυπηγεία της Zvezda.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.