Αναπάντητα ερωτηματικά για τη μοιραία πτήση της Germanwings

Αναπάντητα ερωτηματικά για τη μοιραία πτήση της Germanwings

43
Αναπάντητα ερωτηματικά για τη μοιραία πτήση της Germanwings

Ακόμα περισσότερα αναπάντητα ερωτηματικά εγείρονται μετά από τις πληροφορίες που έφερε στο φώς το πρώτο μαύρο κουτί του αεροπλάνου της Germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας εκ των δύο πιλότων φέρεται να εγκατέλειψε για άγνωστο λόγο το πιλοτήριο και όταν επέστρεψε, ο συγκυβερνήτης δεν άνοιγε την πόρτα του πιλοτηρίου παρά τις εκκλήσεις του κυβερνήτη, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, το αεροσκάφος συνετρίβη. Υπενθυμίζεται ότι μετά την 11η Σεπτεμβρίου, οι αεροπορικές εταιρείες εφάρμοσαν ειδικό κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο η πόρτα του πιλοτηρίου ανοίγει μόνο από μέσα, προκειμένου να αποφευχθούν νέα περιστατικά αεροπειρατείας.

Οι ηγέτες της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας, κατέφτασαν με ελικόπτερο στον τόπο του δυστυχήματος στις γαλλικές Άλπεις, όπου και αντίκρισαν εικόνες Αποκάλυψης, καθώς το σκάφος είχε κονιορτοποιηθεί από την πρόσκρουση.

Περαιτέρω, το δύσκολο έργο της περισυλλογής των θυμάτων και της ταυτοποίησής τους αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο και χρονοβόρο, λόγω του δύσβατου της περιοχής. Παράλληλα, η εισαγγελία της Μασσαλίας ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, προκειμένου να γίνει γνωστό για ποιους λόγους συνέβη ένα τόσο τραγικό και αναπάντεχο δυστύχημα και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προαναφερθέν δυστύχημα αποτελεί το πρώτο τραγικό γεγονός εδώ και 60 χρόνια για την αεροπορική εταιρεία Lufthansa.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.