Εφαρμογή νέων κανονισμών για τα καύσιμα στο Χόνγκ Κόνγκ

Εφαρμογή νέων κανονισμών για τα καύσιμα στο Χόνγκ Κόνγκ

83
Εφαρμογή νέων κανονισμών για τα καύσιμα στο Χόνγκ Κόνγκ

Στην εφαρμογή νέων κανονισμών για τα καύσιμα σκοπεύει να προχωρήσει το Χόνγκ Κόνγκ, σύμφωνα με το North of England P&I Club.

Ειδικότερα, από την 1η Ιουλίου 2015, όλα τα πλοία τα οποία προσεγγίζουν το Χόνγκ Κόνγκ θα πρέπει να χρησιμοποιούν καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, καθώς η κυβέρνηση εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με βάση την οποία ο κανονισμός Air Pollution Control Regulation θα τεθεί επίσημα σε ισχύ τον Ιούλιο του 2015.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον κανονισμό, όλα τα ποντοπόρα πλοία υποχρεούνται να χρησιμοποιούν καύσιμο, η περιεκτικότητα σε θείο του οποίου δεν ξεπερνά το 0.5% (εξαιρείται η πρώτη ώρα μετά την προσέγγιση στο λιμένα και η τελευταία ώρα προ του απόπλου). Εναλλακτικά, πλοίο που χρησιμοποιεί ειδική τεχνολογία, η οποία επιτυγχάνει αντίστοιχα τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του θείου, θα θεωρείται ότι συμμορφώνεται με τον κανονισμό.

Πλοίαρχοι οι οποίοι αρνούνται να χρησιμοποιήσουν σωστό καύσιμο και δεν διαθέτουν επικυρωμένο πιστοποιητικό εξαίρεσης, θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 200.000 δολαρίων.

Ο νέος κανονισμός αναμένεται να μειώσει τις συνολικές εκπομπές διοξειδίου του θείου από 12% σε 6%, αναβαθμίζοντας την ποιότητα του περιβάλλοντος στο Χόνγκ Κονγκ και μειώνοντας τους κινδύνους που σχετίζονται με την ρύπανση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.