Νέα σημαντική συμφωνία για την κρουαζιέρα από τον ΟΛΠ Α.Ε.

Νέα σημαντική συμφωνία για την κρουαζιέρα από τον ΟΛΠ Α.Ε.

119
Νέα σημαντική συμφωνία για την κρουαζιέρα από τον ΟΛΠ Α.Ε.

Κατά τη διάρκεια του Seatrade Miami, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, ο ΟΛΠ Α.Ε. συμφώνησε με την CARNIVAL CRUISE, όπως το πλοίο της CARNIVAL VISTA χρησιμοποιεί από την άνοιξη του 2016 τον Πειραιά ως λιμένα άφιξης και αναχώρησης του δρομολογίου του κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στη Μεσόγειο. Το πλοίο αυτό, νεότευκτο (2014), μήκους 321 μ., 133.500 gt και μεταφοράς 4.000 επιβατών και 1.500 μελών πληρώματος, αποτελεί ένα από τα πλοία προσέλκυσης στα πλαίσια των νέων πολιτικών κρουαζιέρας του ΟΛΠ Α.Ε. και δίδει τη δυνατότητα ανάπτυξης του home-porting σε νέες βάσεις μεγάλων αριθμών.

Ο ΟΛΠ Α.Ε. συμμετέχει στο Miami Seatrade, τη μεγαλύτερη ετήσια έκθεση κρουαζιέρας του κόσμου, μαζί με τον Ε.Ο.Τ. και την ΕΛΙΜΕ με περίπτερο και συνεχείς συμμετοχές και παρεμβάσεις στο συνέδριο κρουαζιέρας. Από πλευράς ΟΛΠ Α.Ε. συμμετέχουν ο γενικός διευθυντής και επίτιμος πρόεδρος της Medcruise Σταύρος Χατζάκος και ο διευθυντής κρουαζιέρας Θεόδωρος Τσίτουρας, οι οποίοι και συναντήθηκαν με όλες τις μεγάλες εταιρίες του κόσμου, προκειμένου τα πλοία τους να προγραμματίσουν νέες αφίξεις στον Πειραιά.

Μετά τη στροφή της στρατηγικής του ΟΛΠ Α.Ε. το 2010 για την ενδυνάμωση των πολιτικών κρουαζιέρας με τη δημιουργία νέων υποδομών, ο ΟΛΠ Α.Ε., αναπτύσσοντας τη μέγιστη προσπάθεια στον χώρο της λιμενικής διπλωματίας, συμμετέχει σε  όλα τα διεθνή γεγονότα με ενδυνάμωση του κύρους του ως διεθνούς λιμένα και λιμένα κρουαζιέρας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στις 18 Μαΐου θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της Μεσογείου και 3ο στον κόσμο το “Quantum of the Seas”, της Royal Caribbean μήκους 347 μ., 168.666 gt,, 4.906 επιβατών και 1.500 μελών πληρώματος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.