Το αντίκτυπο της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στην Τυνησία

Το αντίκτυπο της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στην Τυνησία

62
Το αντίκτυπο της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στην Τυνησία

Αναστάτωση έχει προκαλέσει το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα που έλαβε χώρα στην Τύνιδα, πρωτεύουσα της Τυνησίας, όταν άγνωστοι οπλισμένοι άνοιξαν πυρ εναντίον τουριστών στο κατάμεστο από κόσμο μουσείο Μπαρντό.

Σύμφωνα με Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία, τραγικό θάνατο βρήκαν 19 άτομα ενώ σε συμπλοκή που ακολούθησε ανάμεσα στους τρομοκράτες και τις αστυνομικές αρχές της χώρας, σκοτώθηκαν δύο από τους δράστες και ένας αστυνομικός. 22 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο πρόεδρος της χώρας, Beji Caid Essebsi, δήλωσε σχετικά με το περιστατικό: «Είναι μια θρασύδειλη επίθεση που στόχο έχει να καταστρέψει την οικονομία της Τυνησίας. Πρέπει να σταθούμε ενωμένοι για να υπερασπίσουμε τη χώρα μας».

Ανάμεσα στα θύματα ήταν και τουρίστες που ταξίδευαν με τα κρουαζιερόπλοια MSC Splendida και Costa Fascinosa και πραγματοποιούσαν εκδρομή στην Τύνιδα. Μετά από το τραγικό γεγονός, οι δύο εταιρείες, Costa Cruises και MSC Cruises αποφάσισαν την άμεση τροποποίηση των δρομολογίων τους για το 2015, αποκλείοντας τα λιμάνια της Τυνησίας από τα προγράμματά τους.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Μεσογειακών Λιμένων κρουαζιέρας (MedCruise) εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των νεκρών και τη βαθιά οδύνη της για το περιστατικό.

Την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση ανέλαβε με ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Κράτος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.