H Medcruise παρουσίασε την ετήσια έκθεσή της για την κίνηση κρουαζιέρας

H Medcruise παρουσίασε την ετήσια έκθεσή της για την κίνηση κρουαζιέρας

69
H Medcruise παρουσίασε την ετήσια έκθεσή της για την κίνηση κρουαζιέρας

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό περίπτερο της Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας  Μεσογείου (Medcruise) στη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας Cruise Shipping Miami 2015, παρουσιάστηκαν τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης των 72 λιμένων-μελών της Ένωσης. Η ειδική έκδοση της Medcruise παρουσιάστηκε από την Πρόεδρο της Ένωσης κ. Carla Salvado η οποία τόνισε ότι κατά το 2014 τα λιμάνια μέλη της Ένωσης εξυπηρέτησαν 25,8 εκ. επιβάτες και δέχτηκαν πάνω από 13.700 προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων. Με βάση αυτά τα στοιχεία, η κρουαζιέρα στη Μεσόγειο είναι αυξημένη κατά 4,8% σε σχέση με το 2010, ενώ από το 2011 και έπειτα τα λιμάνια-μέλη της Medcruise εξυπηρετούν ετησίως πάνω από 25 εκ. επιβάτες. Σε σχέση με το 2013 (έτος-ρεκόρ για τη διακίνηση επιβατών) η κίνηση ήταν μειωμένη κατά 7%, κάτι που δείχνει τη μεταβλητότητα της βιομηχανίας της κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με την κ. Salvado, η πρόκληση για τα μεσογειακά λιμάνια, τους προορισμούς αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς είναι να εργαστούν συλλογικά με στόχο να δημιουργήσουν εκείνες τις προϋποθέσεις οι οποίες θα διασφαλίσουν την μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου.

Η έκθεση αποτελεί προϊόν εργασίας των μελών της Γραμματείας της Medcruise, Δρ. Θάνου Πάλλη και των κκ. Κλεοπάτρα Αράπη και Αιμιλία Παπαχρήστου και περιλαμβάνει λεπτομερείς αναλύσεις για τις δραστηριότητες κρουαζιέρας στα λιμάνια μέλη της Medcruise ενώ παρέχει και στατιστικά στοιχεία της τελευταίας πενταετίας προκειμένου να είναι δυνατή η διαμόρφωση τάσεων. Η έκθεση διατίθεται δωρεάν από το website της Medcruise.

Presentation Miami 2015 Statistics_3

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.