Υποτροφία της HELMEPA στη μνήμη του Σταύρου Νταϊφά

  115
  Υποτροφία της HELMEPA στη μνήμη του Σταύρου Νταϊφά

  Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA προκηρύσσει ετήσια υποτροφία, ύψους €15.000, στη μνήμη του αείμνηστου Σταύρου Νταϊφά, ιδρυτικού της μέλους, για μεταπτυχιακές σπουδές στη ναυπηγική-θαλάσσια μηχανική και τεχνολογία, μονοετούς διάρκειας (επιπέδου Master’s) για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, στο εξωτερικό, σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Η υποτροφία είναι ευγενική χορηγία της κας Ειρήνης Στ. Νταϊφά, ειδικής γραμματέως του διοικητικού συμβουλίου της HELMEPA.

  Δεκτοί ως υποψήφιοι είναι νέοι/ες μέχρι 27 ετών, οι οποίοι δεν λαμβάνουν υποτροφία από άλλη πηγή, είναι κάτοχοι πτυχίου ελληνικού Α.Ε.Ι. με βαθμό τουλάχιστον «Λίαν Καλώς» (7,5) δεόντως επικυρωμένο, ενώ λαμβάνεται υπόψη και ο χρόνος απόκτησης του πτυχίου.

  Άλλες απαραίτητες προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης είναι η προσκόμιση:

  • βεβαίωσης αποδοχής από το ξένο Πανεπιστήμιο και εγγραφής σε αυτό,
  • πτυχίου ξένης γλώσσας ανάλογα με τη χώρα επιλογής για την πραγματοποίηση των σπουδών και συγκεκριμένα:

  Αγγλικά:                          Proficiency of Cambridge ή TOEFL ή IELTS

  Γαλλικά:                          Superieur III ή Sorbonne II

  Γερμανικά:                      Mittelstufe III

  Ιταλικά/ Ισπανικά:         Superiore

  • συστατικών επιστολών δύο καθηγητών του Α.Ε.Ι. από το οποίο ο/η υποψήφιος/α αποφοίτησε,
  • αντιγράφου εκκαθαριστικού σημειώματος οικ. έτους 2014, και
  • για τους άρρενες υποψηφίους, του πιστοποιητικού εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων ή αναβολής της στρατολογίας λόγω σπουδών.

  Η αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά πρέπει να σταλούν μέχρι την 29 Μαΐου 2015 στην Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA, με την ένδειξη «Υποτροφία Σταύρου Νταϊφά».

  Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.