Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και ναυτιλία

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και ναυτιλία

108
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και ναυτιλία

Με μια ξεχωριστή εκδήλωση εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο World Maritime University (WMU).

Ειδικότερα, το πανεπιστήμιο διοργάνωσε συζήτηση με θέμα ‘The Maritime World We Want’, στην οποία συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές από τη ναυτιλιακή βιομηχανία και το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκαν ζητήματα πολιτικής, καριέρας, εκπαίδευσης, ηγεσίας και βιωσιμότητας στο ευρύτερο πλαίσιο της μελλοντικής ανάπτυξης του ναυτιλιακού κλάδου. Επίσης, η εκδήλωση προσέφερε γόνιμο πεδίο συζήτησης σχετικά με το πρόγραμμα του IMO, Integration of Women in the Maritime Sector (IWMS).

Η πρόεδρος του forum, Ασπασία Πάστρα,  μίλησε για το ρόλο των γυναικών στη ναυτιλία ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και σε μελέτη του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Εταιρικής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται στα διοικητικά συμβούλια των ναυτιλιακών εταιρειών.

Κατά τη διάρκεια του forum παρουσιάστηκε και η νέα έκδοση του ΙΜΟ, με τίτλο «Maritime Women: Global Leadership», η οποία αποτελείται από επιστημονικές μελέτες που παρουσιάστηκαν σε διεθνές συνέδριο του IMO το 2014.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.