Στη 10η θέση πανευρωπαϊκά το λιμάνι του Πειραιά

Στη 10η θέση πανευρωπαϊκά το λιμάνι του Πειραιά

266
Στη 10η θέση πανευρωπαϊκά το λιμάνι του Πειραιά

Νέα στατιστικά στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή Eurostat, σχετικά με τη διακίνηση επιβατών και αγαθών από και προς τα ευρωπαϊκά θαλάσσια λιμάνια.

Σύμφωνα με την κατάταξη της Eurostat για το 2013, ο Πειραιάς βρίσκεται στη 10η θέση των λιμένων αναφορικά με τη διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων, με συνολικά 3.199.000 TEUs σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 13.7%. Στην πρώτη τριάδα βρίσκονται το λιμάνι του Ρότερνταμ, το λιμάνι του Αμβούργου και το λιμάνι της Αμβέρσας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατάταξη των είκοσι μεγαλύτερων επιβατηγών λιμένων, με βάση τον όγκο επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών, όπου τις τρείς πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν το Ντόβερ, το Ελσίνκι και… τα Παλούκια Σαλαμίνας, όπου συνδυαστικά με το λιμάνι του Περάματος, διακινήθηκαν 10.724.000 επιβάτες !

Περαιτέρω, η Ιταλία και η Ελλάδα, διατήρησαν την πρωτιά στη διακίνηση επιβατών δια θαλάσσης, με το 36% του συνόλου των 400 εκ. επιβατών να επιβιβάζεται  και να αποβιβάζεται στις προαναφερθείσες χώρες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.