Οι τρείς βασίλισσες στο Λίβερπουλ: Η Cunard και η γενέθλια πόλη της...

Οι τρείς βασίλισσες στο Λίβερπουλ: Η Cunard και η γενέθλια πόλη της γιορτάζουν

180
Οι τρείς βασίλισσες στο Λίβερπουλ: Η Cunard και η γενέθλια πόλη της γιορτάζουν

Σε λίγους μήνες, τον Μάιο 2015 η Cunard Lines επιστρέφει στη γενέθλια πόλη της στο Λίβερπουλ, για να γιορτάσει την 175η επέτειό της. Οι τρείς ‘βασίλισσες’ του στόλου της, τα κρουαζιερόπλοια Queen Mary 2, Queen Elizabeth και Queen Vicotria θα ‘συναντηθούν’ για πρώτη φορά στον ποταμό Mersey. ενώ στην περίφημη ιστορική προκυμαία του Λίβερπουλ θα λάβουν χώρα από τις 15 Μαΐου έως τις 7 Ιουλίου πολυάριθμες θεαματικές εκδηλώσεις.

Η εταιρεία Cunard είναι συνυφασμένη με τη ναυτιλιακή ιστορία της Βρετανίας αλλά και την ανάπτυξη του Λίβερπουλ σε διεθνές λιμάνι. Το Λίβερπουλ ήταν η γενέθλια πόλη και κύρια έδρα της Cunard από το 1840 μέχρι το 1967. Το κτίριο Cunard, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1917 , είναι ένα από τα πιο διάσημα κτίρια στην προκυμαία και έχει ονομαστεί ως μία από τις «Τρεις Χάριτες» του Λίβερπουλ αφού θεωρείται ένα αριστούργημα στην αρχιτεκτονική της περιοχής.

maxresdefault

Το Λίβερπουλ ήταν για σειρά δεκαετιών το πιο σημαντικό λιμάνι αναχώρησης για τους μετανάστες της Βρετανίας προς την Αμερική: 11 εκατομμύρια μετανάστες διέσχισαν τον Ατλαντικό μεταξύ του 1860 και 1900. Περίπου το ένα τρίτο από αυτούς έπλευσε από το Λίβερπουλ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων το Queen Mary 2 στις 2 Ιουλίου 2015, θα αναχωρήσει για μια μοναδική κρουαζιέρα από το Λίβερπουλ για τη Νέα Υόρκη, την ίδια ακριβώς ημερομηνία όταν το πρώτο πλοίο της εταιρείας. το Britannia, αναχώρησε στο παρθενικό του ταξίδι για την Αμερική.

Η πόλη του Λίβερπουλ και δεκάδες τοπικοί φορείς συνδράμουν με την εταιρεία Cunard προκειμένου να προσφέρουν στους κατοίκους και στους επισκέπτες σειρά εκδηλώσεων με θέμα τη ναυτιλιακή ιστορία της πόλης και τη σημασία του λιμανιού για την ανάπτυξή της, τους τελευταίους δύο αιώνες.

Cunard_175

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.