Ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου επιδιώκει η Κίνα

Ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου επιδιώκει η Κίνα

62
Ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου επιδιώκει η Κίνα

Μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση αναφορικά με τον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογιών Πληροφορίας (Ministry of Industry and Information Technology/MIIT).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Shanghai International Shipping Institute, η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην παροχή αδειών σε ξένους επενδυτές προκειμένου να αποκτήσουν εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σανγκάης.

Οι εν λόγω παροχές θα λειτουργήσουν στο πλαίσιο ειδικού πιλοτικού προγράμματος, το οποίο θα συντονίζει η αρχή τηλεπικοινωνιών της Σαγκάης, ενώ παράλληλα θα επιτηρεί τις δραστηριότητες των ξένων επενδυτών.

Η είσοδος ξένων επενδυτών στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάης, αναμένεται να οδηγήσει σε σταδιακό άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας, η οποία κυριαρχείται από εγχώριους γίγαντες όπως οι Alibaba και JD.com.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κίνα, το τελευταίο διάστημα, έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα προς τον οικονομικό φιλελευθερισμό, προχωρώντας σε άρση των πολιτικών κρατικού παρεμβατισμού, όπως επί παραδείγματι, η άρση περιορισμών στις τιμές αγροτικών προϊόντων και υπηρεσιών μεταφορών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.