Σκληρή κόντρα ΠΝΟ και Yπουργείου Εργασίας για το ΝΑΤ

Σκληρή κόντρα ΠΝΟ και Yπουργείου Εργασίας για το ΝΑΤ

452
Σκληρή κόντρα ΠΝΟ και Yπουργείου Εργασίας για το ΝΑΤ

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) εξέδωσε σήμερα αυστηρή ανακοίνωση αναφερόμενη σε «απροκάλυπτη επίθεση της κυβέρνησης στο πολύπαθο ασφαλιστικό ταμείο των ναυτικών που και μαθηματικά οδηγείται στον πλήρη αφανισμό και στην κατάρρευσή του».

Σύμφωνα με την ΠΝΟ, το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας απέρριψε αίτημα για την καταβολή από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του ποσού των 90 εκατ. ευρώ προκειμένου να πληρωθούν οι συντάξεις του  Μαρτίου και ενέκρινε μόνο την καταβολή του ποσού των 50 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό το ΝΑΤ καλείται να το καταβάλει από το αποθεματικό του ταμείου.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ που συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα, εκτάκτως, για το θέμα, στην ίδια ανακοίνωση αποφάσισε να μη συμμετέχει στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΑΤ που κλήθηκε για να λάβει τη σχετική απόφαση για τη χρησιμοποίηση των αποθεματικών του. Σύμφωνα με την ΠΝΟ τα αποθεματικά του ταμείου ανέρχονται σήμερα σε 120 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.